≡ Menu

Алтернативната козметика с екстракт от охлюв

Алтернативната козметика. В съвременното ни ежедневие на стремглава урбанизация и все по-бързо развиващи се технологии, човекът все по-често изпитва нужда да потърси алтернатива в естественото – към даровете на природата.

В стремежа си да удовлетворят желанията на клиентите си, все повече козметични марки влагат в продуктите си естествени съставки.

Това, което днес наричаме алтернативна козметика, всъщност са методите за разкрасяване, които са използвали жените векове наред преди нас, за да поддържат красотата си. Това са натуралните съставки, получени директно от природата – без да преминават каквато и да било химична обработка или да им бъдат добавяни изкуствени примеси като консерванти, оцветители или ароматизатори.

Клеопатра е една от най-известните древни хубавици, поддържаща красотата си само и единствено с даровете на природата. Всички сме чували за нейната копринена кожа, която се дължала на любимите си вани с мляко, които не пропускала да взима ежедневно.

козметика с екстракт от охлюв

козметика с екстракт от охлюв

Типичен пример за натурална козметика в днешно време е така нашумелия напоследък “snails extract” или екстракт от охлюви, който се предлага във вид на кремове за лице и козметични процедури в много салони за красота. Установено е, че секретът, добит от тези мекотели съдържа алантоин, колаген и еластин. Тези вещества имат почистващо и освежаващо действие върху кожата и спомагат за удивително бързата клетъчна регенерация, възстановявайки тъканите с изключителна бързина. Екстрактът от охлюви подпомага така желаното от всяка жена спечелване на битката с бръчките и е решението на проблема с белезите от акне и изгорена кожа, заличавайки белезите напълно.

Много млади жени намират естествена алтернатива на шампоаните и сапуните, заменяйки ги с хума. Жените, които почистват косата и тялото си с хума твърдят, че се чувстват значително по-освежени и чисти, ползвайки този естествен продукт вместо редица парфюмизирани изкуствени продукти. За измиване и почистване на косата и лицето, хумата се смесва с вода, оцет и жълтък, а тялото се мие само с хума и вода. Ефектът е жива блестяща коса и лице и тяло със сатенено гладка и чиста кожа.

Все повече жени се замислят и спират употребата на изкуствено създадените козметични продукти и ги заменят с естествени съставки, които се отразяват много по-благоприятно на кожата. Приготвянето им не вреди на околната среда, вероятността от проявата на алергии е почти изключена и за влизането им в масова употреба не е необходимо предварително провеждане на редица тестове на продуктите върху животни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!