≡ Menu

Антиейджинг и ролята на един дермален филър за самото подмладяване

Антиейджинг сложна дума, която днес масово се използва. Какво по своята същност представлява антиейджинга и защо толкова много ни вълнува?  Буквално това модерно течение в козметиката, живота и начина ни на мислене дори – значи начин да сме вечно млади или поне да се опитаме успешно да задържим младостта си за по-дълго време. Така погледнато стареенето е въпрос на гени, но най-вече на начин на живот, вредни навици и добра поддръжка на кожата все пак. Като част от модерните антиейджинг процедури за подмладяване се наложи поставянето на дермален филър. Той се поставя безболезнено подкожно, дълбоко в кожата за да я подхрани и подмлади най-вече. Самото използване на филърите е много разпространено днес, защото е много бързо, болка няма, а ефекта е видим веднага.

Антиейджинг процедури и характеристика на самото подмладяване

Както вече споменахме антиейджинга е въпрос не само на процедури по подмладяването, но и начин на живот. За да запазим младостта си, което главно става, като запазим клетките си млади – е нужно много повече от само една процедура по разкрасяването. Нужно е да водим здравословен начин на живот, който включва консумацията на множество полезни плодове и зеленчуци. Добрият сън нощем, както и активното движения са част от антиейджинга. Премахването на вредни навици, които директно ни състаряват, като тютюнопушене и пиене на алкохол, прием на вредна храна и газирани напитки – изиграва важна роля в това да задържим стрелките на времето. И все пак подмладяването има нужда и от лек тласък, за да си свърши природата работата.

Какви са методите за подмладяване? Най-новите, успешни, предпочитани и ефективни методи в тази насока са: естетичния лазер Фотона, поставянето на дермални филъри подкожно, използването на мезоконци и мезотерапии, изглаждането на портокаловата кожа, с препарати, като Alidya. Използването на иновативния метод за справяне с прекомерното количество мастна тъкан Aqualix или пък просто едно перфектно почистване, пилинг и подготовка на лицето за лазерна терапия с козметичния апарат JetPeel. Да се подмладим, може по много начини, но всичко зависи от нашия личен афинитет към красотата ни и осъзнаването, че тя все пак не е вечна, а е въпрос на добри навици! Всичко описано дотук, може удачно да се обобщи в една дума – антиейджинг!

Дермален филър – видове, специфика и методи на действие

Както бегло споменахме в началото на самия материал, дермалните филъри са една сравнително нова посока в козметиката и подмладяването на лице и шия. Те основано се делят на колагенови дермални филъри, био стимулатори на база колаген и хиалуронови дермални филъри. И трите вида филър си имат своята тясна специфика, действат по определен начин за подмладяването на лицето и шията, и най-вече подходящи са за определени козметични процедури. Колагена още през Втората Световна война е открит за света. Тогава масово се е извличал от говедата, но животинския колаген си има един голям недостатък – той предизвиква у някои хора алергични реакции с опасен характер. Затова са правени множество опити в насока, животинския колаген в продуктите за разкрасяване, да бъде заменен от естествен човешки – синтезиран по химичен път. Така днес можем да се възползваме от иновативните формулировки на био стимулатори, като тези на марката Ellanse. Подобен род био стимулатори, отново са дермален филър, но имат уникалното свойство да стимулират кожните ни клетки, да произвеждат по-големи количества колаген сами! Така на мястото, където се инжектират подкожно, се получава плътна омрежена структура от колаген – така бръчките са загладени, лицето подмладено, дори и в проблемните зони на около очния контур!

От своя страна дермалните филъри на база хиалуронова киселина, са още един перфектен метод да се подмладим, да оформим лицето си по начина, по който искаме и да попълним проблемните зони, където ни липсва обем. Отново хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожните клетки. Тя, както и колагена се абсорбира по естествен начин от кожата – но тази извлечена от животински организми, носи алергичен компонент. Затова дермалните хиалуронови филъри с марка Перфекта са идеалния метод за подмладяване. Те са създадени по идентичната структура на човешката хиалуронова киселина, но в лабораторни условия. С тях много лесно и безопасно се уголемяват устни, оформят се скули и се попълват бръчки. Контурите на лицето са отново меки и естетствени, като нужните корекции са видими и моментални. Все пак антиейджинга днес е възможен и затова можем да благодарим на технологията и науката!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!