≡ Menu

Банско страст за всякакви хора

Съществуват четири причини да посетите Банско и те са, ако сте турист, заинтересован от минало, култура и история на този край; ако сте скиор запленен от пистите и великолепните панорами; ако сте любител на минерални бани и спа процедури в комбинация чистя пирински въздух; ако сте почитател на купона и шумните компании, придружени от вкусна кухня и гостоприемни механи.

През изминалите години Банско привлича множество туристи от цялата страна. Финансовите ресурси за тясно специализирани и насочени в сферата на туризма, планинските спортове и множеството места за отсядане.

В Банско има луксозни хотелски комплекси, апарт хотели, вили и къщи за гости, малки семейни хотели. Много от тях днес са реновирани, за да представят нещо още по-добро от това, на което са способни. В Банско е създаден един от най-мащабните голф клубове. На това място има информационен център, чиято задача е да популяризира региона, като атрактивна туристическа дестинация, както в България, така и в чужбина.

Всички тези съвременни възможности, които откриват невероятно изобилие от гледки, условия за отдих и почивка, забавления и развлечения, вкус и аромат подправени с традициите на страната, превръща Банско в чудна туристическа дестинация. Всичко това се преплита с многовековната история и култура, които носи всяка частичка от зимния курорт.

В него посетителите могат да видят възрожденска архитектура, неповторима природа и много атракции за малки и големи.

Уви единственият минус в момента на това чудно планинско място е недотам развитата инфраструктура. Дори през настоящата зима Банско посреща сезона с недотам оправени улици, а по улиците до скоро имаше кал и багери. Това до известна степен спира местните да извършват ежедневните си дейности, като дори набавянето на дърва за огрев.

Това обаче не е непоправимо. Очаква се в най-скоро време всичко отново да е по-старо му и нещата да потръгнат с много повече инвестиции и финансова стабилност.

Сред най-посещаващите Банско туристи се нареждат руснаците, гърци и македонци. Това по никакъв начин не спира българските курортисти да се любуват на планината именно отсядайки в Банско. Дори за българските туристи посещенията са целогодишни.

Дори потърсен в интернет пространството Банско отбелязва най-много търсения от всеки друг курорт в страната. Завидните 10 400 000 места, които заема Банско и сред търсещите машини е уникално и изумяващо.

Съществуват и не малко сайтове на конкретни хотели, които по свой начин представят облика на този град.

И ако все още не сме ви убедили, защо именно в Банско трябва да отседнете, то погледнете на него като на калейдоскоп. Атракции, механи, ресторанти, хотели нямат край и всеки от тях примамва с лична тайна и чар.

В случай, че това място ви привлича по-осезаемо и искате да се връщате често там, то винаги може да разгледате и имоти в Банско.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!