≡ Menu

Видове автомобилни гуми

Изборът на правилните гуми за сезона са определящи за вашата безопасност. Ето малко информация, която да ви помогне да изберете гуми за подходящия сезон.

Летни гуми

Можете да използвате летни гуми през цялата година, ако вашия автомобил, джанти и климата във вшия регион ви го позволят. Те трябва винаги да са в добро състояние, защото в случаите на сняг и дъжд, резултатите ще са плачевни, а още повече ако гумата е износена. Летните гуми се държат добре на сухи пътища имайки отлично сцепление.

Зимни гуми

Зимните гуми е препоръчително да се сменят в началото на ноември и да се свалят към края на март. Износването на зимните гуми зависи от използването на автомобила (пътуванията, които се правят) и региона на климата. Вашите зимни гуми трябва винаги да са в добро състояние, защото износените гуми са неефективни на снежни и мокри пътища. С цел да се поддържа максимално сцепление върху сняг Ви препоръчваме да махнете старите гуми, ако ви остава от шарката до 3,3 мм.

Всесезонни гуми

Всесезонните гуми са едно добро решение, ако карате автомобила си с едни гуми през зимата и лятото. Те работят добре на всички видове пътища, но за съжаление не са специализирани. в сравнение с летните гуми, на сух път всесезонните нямат същото добро сцепление като тях. На сняг те имат и по – малко сцепление в сравнение със зимните. Вашите всесезонни гуми трябва винаги да са в добро състояние, за да реагират добре във всяка ситуация.

RUN flat или Pax гуми

Анти – спукани гуми или RunFlat. Тези гуми са задължителни за автомобили, които нямат резервна гума. Ако сте избрали грешния тип гума вместо run flat, и ръбът (камерата) се спука по време на каране, тогава гумата трябва да бъде поправена на мястото на инцидента. Моля обърнете внимание, че шофирането с run – flat Ви позволява да стигнете до най-близкия сервиз с намалена скорост т.е. с 20 км/ч за около 200 км.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!