≡ Menu

Дермален филър за оформяне на желаната естетика

Дермален филър е продукт в козметиката, чрез който е възможна корекцията на лицевите контури, запълването, изглаждането на бръчките и подобряването на външния вид. Определено преди да се пристъпи към процедура по инжектиране на подобен род пълнители е добре да се консултираме с лекар и да се информираме за възможните варианти за корекция. Все пак трябва фактори, като отпуснатост на кожата, липса на обем и степен на увреждане да бъдат взети под внимание. Така ще се установи, кое е най-доброто решение при типичния случай.

Видове дермален филър използвани в козметичните процедури

Подмладяването на лицето е желано от всяка дама, а и господин. Все пак красотата е важна част от ежедневието ни и благодарение на нея си изграждаме самочувствие. Тъй, като с възрастта колагена в организма все повече намалява, като производство трябва да се търсят алтернативни методи за поддържане на кожата. Най-новите и ефикасни методи до момента са тези осъществяващи се с помощта на дермални филъри.

Ботулиновия токсин е част от тези филъри, но при него нещата са на кантар. Принципно трайността му е около половин година и ефекта е леко неестествен. Разбира се има пациенти, при които този тип терапия е по-дълготрайна, в рамките на до година, година и половина. При изчерпване на ефекта от този токсин, лицето губи за кратък период от време някои мимики, които възвръща в последствие. Това се отчита, като един от най-големите минуси на този тип козметични интервенции.

Относно дермалните филъри с хиалуронова киселина, те също са много разнообразни. Принципно трайността им се отчита да трае до година максимум от специалистите. Но това не означава, че при едни пациенти ефекта няма да е по-краткотраен – до три месеца примерно. При други трае и до три години, но все пак тези случаи са доста рядко срещани.

Когато става въпрос за едни от най-новите козметични филъри за кожата – тези базирани на поликапролактон, нещата стоят по малко по-различен начин. Дермален филър от този тип освен, че попълва за обем в зоните нуждаещи се от това, стимулира собственото производство на колаген в тялото. Така освен изгладена и оформена линията на лицето, кожата му става по-гъвкава отново и еластична. Така се предотвратява образуването на нови бръчки, а старите са заличени. Доброто при този тип продукти от сферата на био стимулиращите вещества е, че се поставят за определен период в кожата и напълно и естествено се разграждат от организма. Така всичко е предвидено, дори преди да се започне терапията. Трайността на дермален филър с характеристиките на биостимулатор се разделя на година, две години, три или дори до четири години.

Добре е, обаче да се отбележи, че обем в устните и в зоната около очите с дермални филъри не е добре да се прави, защото има опасност от усложнения. Много е важно също лекарят да е специалист и да се избират само висококачествени продукти. Така гаранцията за успех от терапията е доста по-голяма, отколкото ако тези условия не са спазени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!