≡ Menu

Добринище – незабравимо преживяване през зимата

Стратегическото географско положение на Добринище е играело важна роля при битките в древността и античността, а днес то предоставя чудесни условия за туризъм. Траки, римляни, български царе и византийци са оставили отпечатък в историята на това чудно природно място. Градчето намиращо се в южните части на великолепната Рила планина (само на 6 километра от Банско) на 850 метра надморска височина има ключово значение през различните исторически епохи от древността през средните векове до извоюваната свобода на страната. Някога препасано с крепостни стени за отбрана, днес вратите на селището са широко отворени за всеки посетител през всеки сезон – ски писти през зимата и скално катерене през лятото.

От Добринище водят своето начало няколко маршрута отвеждащи посетителите им до легендарни панорами към върхове, езера и естествени природни пейзажи. Най известни от които са езерата Поповско и Безбожско. Градчето предоставя неограничени възможности за приключение, забавление и лечение без значение от сезона. Последното десетилетие приоритетно за района бе развиването на СПА и балнео туризъм. Туристите могат да се възползват от богата гама процедури за възстановяване или укрепване на здравето предлагани в хотелите под контрола на висококвалифицирани специалисти.

Тези, които избират за зимна почивка Банско, не пропускат и пистите в Добринище. Освен с богато културно и историческо минало, археологически разкопки и СПА, Добринище разполага с съвременен ски център и ски трасета. До най-високата точка се достига с помощта на двуседалков лифт съоръжение и ски-влекове. Зоната за практикуване на любимия зимен спорт – ски, дава възможност на по-опитни и начинаещи ентусиасти да се насладят от практикуването му. Тук всеки ще усети могъществото на планините. За уменията на най-малките ще се погрижат в детските ски училища.

Нова година и Коледа наближават. Избягайте от напрегнатото ежедневие, тук Ви очакват кокетни къщи за гости и техните стопани или по-съвременните удобства на хотелите. История, спорт, хоби, култура, прекрасни местни ястия всеки ще почерпи вдъхновение тук за едно незабравимо преживяване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!