≡ Menu

Есен в зелено – богатството на актуалната модна палитра

Лятото отмина и дойде есента със своето очарование, със своите живи и ярки цветове, които стоплят настроението и гардероба ни. Новият сезон е нова палитра – универсална и открита за експерименти.

Зеленият цвят, във всичките му нюанси, успокояващи, жизнеутвърждаващи и елегантни, носи увереност. Нека да си припомним,че цветът на 2013 е изумруденият. Свежите му пролетни оттенъци се смесват с хладни есенни нотки и всичко това идеално се съчетава с есенните цветове, като непрекъснато набира сила. Изумрудено зеленото е перфектен избор за ежедневни и официални облекла. Може смело да добавите към своя тоалет аксесоари в такъв цвят – бижута, чанти, обувки, шалове.Ако заложите на изумруденото зелено, определено няма да сгрешите.

Липово – зеленият цвят със своите нежни жълто-зелени тонове внася лекота в по-дълбоките тонове на есента, внася романтизъм. Освежава лицето, създава усещане за женственост и изящество. Да не забравяме, че е добър и за очите, създава приятна атмосфера и у дома, и в офиса. Липово зеленото прави тъмно зеленият цвят по-мек и те отлично и стилно се съчетават.

Цвят на лишей, един от каки цветовете. Мек, топъл, ненатрапчив и едновременно с това войнствен, рязък, в стил милитари. Този цвят придава женственост и в същото време подчертава своенравния характер. Нюансите му са подходящи както за ежедневието, така и за деловия, за градския, за спортния, даже и за официалния стил.

Тъмно зеленият цвят, истински есенен цвят. Виждаме го при роклите, пуловерите и кожените дрехи. Освен самостоятелно, той присъства и при детайлите – каишки при обувките, колани, големи джобове на палтото.

Цвят на зелен мъх. Много близък до тъмно маслиненото, каки. Особено актуален цвят, но ако имате по-бледа кожа, по-добре е да го избягвате. Живият, дълбок оттенък на зеления мъх създава чудесно съчетание с други модни за есента цветове, като турбулентно сиво и липово зелено.

За да бъдете елегантни и стилни, не са необходими много усилия. Достатъчно е да се намери хармоничния баланс между индивидуалните предпочитания и актуалните модни тенденции.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!