≡ Menu

Защита на частни къщи. Монтаж на видеонаблюдение

Основната цел на системата за наблюдение – контрол над това, което се случва в района. Това важи както за жилищни сгради с апартаменти така и частни къщи, и за фирми. Как да изберем система за видеонаблюдение при голямото разнообразие от предлагане?

На настоящия етап,  да се предпази къщата от натрапници е лесно. Достатъчно е да се монтира цялата гама от специални системи за сигурност. Днес има няколко основни системи за видеонаблюдение, които се различават една от друга по предназначението им. Така че, има редица от видео камери, специално проектирани за вътрешно наблюдение.

Миниатюрни или скрити камери – името се определя основно от относително малките размери: дължина, ширина и височина не надвишаваща четири сантиметра, и шпионска камера – 5 мм. с обзор от около 70 градуса. Тази камера може лесно да се монтира на стени и тавани.

Куполните видеокамери имат полусферична форма и са предназначени за употреба в закрити помещения. Те имат естетичен вид и често са снабдени с анти-вандалски защита и IR.

Видеошпионка –  следи ситуацията пред входната врата. Такова устройство може да разпознава лица и да съобщи кой дойде, както и запис на всички събития в предната част на вратата. В допълнение, видеощпионката може да бъде оборудвана с телефонен секретар и да информира посетителите, че не сте вкъщи. И, разбира се, телефонният секретар може да пусне видео съобщение за вас.

Специални системи за видеонаблюдение, предназначени да следите какво се случва на територията в непосредствена близост до сградата. Уличните камери като “ден и нощ” са широко използвани за наблюдение на външни обекти: в деня, те работят в цвят, движещ се през нощта в режим за нощно виждане. Предимства на тези камери е, че  от една страна имат инфрачервена светлина, която се активира автоматично, или прожектор, позволяващ да правите снимки на 25-30 метра; На второ място, тези камери са херметични и имат свое собствено отопление, което означава, че не би им навредила нито висока влажност, нито минусови температури.

Въртящи се скоростни охранителни камери за къща  – едни от най-скъпите, но техните свойства оправдават разходите. Тази камера има вграден сензор за движение, параметрите на които са определени автоматично, т.е. камерата може да проследи и увеличи , всички елементи, които са в радиуса на наблюдение (50-100 метра) и да ги увеличи, а изображението не губи своето качество. Въртящите  камери заместват обичайните 5-6, но  при висока пропускливост (на обществени места или по време на работа), експертите съветват да се установи точно такава камера, защото с помощта на оператор, можете да следите всички подробности за това какво се случва.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!