≡ Menu

Защо е необходимо всеки сайт да има мобилна версия?

Конкуренцията сред уебсайтовете на онлайн пазара е голяма и наличието на мобилна версия на сайта, спомага за по-доброто му представяне сред конкурентите. Прогнозите за експанзията на уебсайтовете, направени от професионалисти, показват нарастването на броя им до 150 милиона.

Използването на Интернет пространството започна с персоналните компютри, но с наличието на повече от 3 милиарда мобилни устройства за Интернет сърфиране по света, посоката на развитие е очертана. Хората се нуждаят от информация, услуги и покупки на продукти онлайн и ги искат бързо и навременно. За тази цел, достъпът до Интернет страниците на фирмите от мобилните им устройства е по-функционален.

В момента бум на мобилните устройства, като смартфоните е отчетен, поради простата причина, че все повече хора могат да си ги позволят. Респективно с това клиентите очакват бизнеса да развива стратегията си за разпространение и да оптимизира своите responsive уебсайтовете с мобилна версия за целта. Лесния достъп до продукт или услуга от мобилния телефон е предимство за фирмата, което я прави конкурентна сред хилядите фирми представени на пазара.

Популярността на мобилния Интернет става все по-голяма. Потребителите най-малко поне веднъж на ден използват телефона си за сърфиране в мрежата. Липсата на мобилно приложение дърпа назад бизнеса ви и го обрича на провал. Опцията за оптимизиране на сайта ви по отношение на мобилно съвместимия дизайн е сравнително евтина и не отнема много време. Предимството клиентите, които използват вградените GPS системи на телефоните си, да ви открият на местно ниво е страхотна реклама сама по себе си. Екстри, като 2D баркодовете при пазаруването от съвместима мобилна версия на сайта са предимство, което спомага продажбите.

За разлика от мобилните приложения, които са скъпи и трудни за управление, responsive мобилните версии на сайтовете са страхотен и лесен за употреба елемент. Скоростта за достъп до този тип сайтове е определяща, за запазването и увеличаването на клиентите им. По- малкия размер на страниците на уебсайта, допринася за по-бързия достъп до него. Навигацията и съдържанието на мобилната версия, трябва да са съобразени с размера на мобилните устройства, за по-лесно използване от страна на потребителите.

Броят на хората използващи Интернет през мобилния си телефон расте все повече, за разлика от броя на тези използващи компютрите си, така че изпреварете конкурентите си с един ход и направете уебсайта си с налична мобилна версия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!