≡ Menu

За какво да се оглеждаме при избор на дограма?

Ако моментът за избор на дограма е настъпил, то вие трябва да бъдете подготвени с информация относно рамките на прозорците, които се каните да закупите и монтирате в дома си. Обикновено възможностите са три – алуминиева, дървена и PVC дограма, така че ще напишем по-малко за качествата на всеки един от изброените видове.

Алуминиеви дограми

Алуминиевата дограма се използва не само при остъкляване на балкони, а също така и за фасади и строителни цели. Тя се намира под формата на топли и студени профили, като първите кондензират по-трудно, а вторите се препоръчват за обекти, където топлоизолацията не стои на преден план. Алуминиевите профили за много издръжливи и имат чудесен дизайн.

Не можем да кажем, че алуминиевата дограма е евтин продукт, но когато изискваме максимално качество е добре да ѝ обърнем подобаващо внимание. За разлика от дървената дограма например, алуминият се почиства и поддържа по-лесно, а това е положителна новина за хората, които не могат да отделят достатъчно време за поддръжка на прозорците.

Дървени дограми

Дограмата от дърво се предпочита от много хора, чиято цел е добрият интериорен ефект на помещенията. Естественият дървен материал стои по уникален начин на прозорците давайки натурален вид и в същото време ударна доза елегантност. За визуалните качества на дървената дограма никой не може да спори, но напомняме, че тези рамки се нуждаят от много сериозна поддръжка, която често включва боядисване и лакиране на дървото.

Дървените дограми са по-скъпи от алуминиевите и пластмасовите, което ги прави по-малко търсени от масовите потребители. Въпреки всичко ако искате вашия дом или офис да изглежда различно и стилно, то това е вашия вид дограма, независимо от ценовото ѝ изражение.

PVC дограми

Те са може би най-търсени на пазара. Дограмите от поливинилхлорид се славят с добри показатели за топло и шумоизолация, а модерните технологии позволиха постигането на висока устойчивост на климатичните особености. PVC дограмата може да изкара над 15 години, без да промени външния си облик или да загуби функционалността си.

Не се колебайте да разгледате богатата гама от PVC дограма, която предлагаме за вас. Само сега за клиентите са подготвени специални намаления, които със сигурност ще ви зарадват. Повече информация за пластмасовата дограма четете в блога на фирмата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!