≡ Menu

Избелване на зъбите – лукс или необходимост?

Козметичното избелване на зъбния емайл набира все по-голяма популярност през последните години. Според денталните експерти избелване на зъбите не носи риск от поражения на зъбния емайл. По-голям риск от неблагоприятни ефекти те виждат по-скоро върху незадоволителния контрол у нас на свободна търговия на избелващи продукти за домашна употреба. Такива са пастите, геловете, водите за усти и други недоказани избелващи продукти със съмнителен произход.

По-високата цена обикновено кара хората да мислят, че са попаднали на висококачествени иновативни продукти и без да се консултират със своя зъболекар експериментират с препарати с недоказани свойства. Избелването при зъболекаря е по-скоростно, ефективно и успешно, от това у дома. Друг е въпросът, ако домашните манипулации са по лекарска предписана схема и под наблюдение на специалист.

За един асттрономичен час вие можете да се сдобиете със самоуверена красива усмивка, а домашните схеми отнемат поне около месец. Освен това при нужда вашият стоматолог може да повлияе на евентуални проблеми, увреждащи устната ви микрофлора. Отчетен е само един страничен ефект – моментна изострена чувствителност на зъбите и венеца. Друго, което ще ви се наложи да спазите, е че след манипулацията ще трябва да ограничите приема на храни и тютюнопушене, които ще повлияят ефекта от избилване. Такива са черен чай, кафе, червено вино, шоколад и т. н.
Заложете на дентална клиника София, която освен добър авторитет, разполага и с високотехнологична и модерна апаратура.

Избелването на зъбите представлява външна намеса, установяваща трайна промяна на наситеността на белотата на зъбите. Тя е добро решение за всеки, който желае зъбите му да изглеждат бели, здрави и красиви. Не се прилага на деца, които нямат навършени 13 години. Ние сме най-доброто място за избелване на вашите зъби. Специалистите ще ви прегледат и най-подробно ще ви направят анализ на опциите за избелване. Ще ви бъде обяснено от какъв цвят ще се започне, колко нюанса ще избелят, какъв ефект ще се постигне накрая. В клиниката се използва програмата Zoom с плазмена светлина – зъбите ви ще са избелени само за едно посещение с осем нюанса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!