≡ Menu

Избор на дневен и нощен крем за лице

Да кажем, че почти всяка една дама има и ползва различна декоративна козметика – червило, пудра, руж, сенки, фон дьо тен, и много други. Но повечето жени не знаят колко е важно и от каква необходимост е употребата на специални кремове за лице.

Тези специални кремове, които са за лице се водят бяла козметика, не подценявайте тяхното значение, те са основен фактор за поддържането на една страхотна и жизнена кожа, която вашето лице заслужава. Кремовете за лица са два вида дневни кремове – тези, които се ползват през по-голямата част от ежедневието на всяка една жена и нощни кремове – които отпускат, освежават и отморяват кожата най-вече от външните фактори като вятър, студ, прах и други. Те се разделят на два основни – хидратиращи и такива които са с повече мазна консистенция. Хидратиращ – който е много лек и не е с мазен състав, много приятен и леко се нанася, тези кремове за лице не са никак гъсти и са крайно приятни за употреба. Не използвайте хидратиращи кремове за лице през зимата защото непременно кожата ви ще изсъхне и ще се напука. През зимата е най-добре крема за лице да е с повече мазнина, мазният крем ще ви предпази, кожата ще остане еластична и свежа независимо от студа, вятъра и лошото време.

Главното и основно свойство на дневните кремове за лице е предпазването и защитата на кожата от много вредните за кожата слънчеви лъчи и мръсотията. Те имат слънцезащитен фактор (SPF), които предпазва кожата от преждевременно състаряване, което се получава от вредните ултравиолетови слънчеви лъчи. Много важно и от изключително значение е ежедневната защита на кожата на лицето ви, тъй като то е на показ през цялата година. Други важни елементи, които допринасят за запазването на вашата кожа млада и сияйна, са антиоксидантите, съдържащи се в дневния крем за лице. Отличен пример за съставки, съдържащи антиоксиданти, са екстрактите от грозде и гроздови семки.

Нощните кремове за лице имат главната задача да възстановяват и регенерират кожата на лицето ви, както и да я подхранват с витамини и други полезни съставки. Някои от нощните кремове за лице съдържат екстракт от охлюви, тъй като тези животинки са с доказани регенериращи способности, а други пък съдържат арганово масло, хиалуронова киселина, аминокиселини и много други. Най-често срещаният витамин, който се съдържа в кремовете за лице, е витамин Е. Коензим Q10 също се е утвърдил с годините, като отлично помощно средство в борбата срещу бръчките.

Разнообразието от кремове за лице на пазара е повече от щедро. Често се случва така, че дамите да се колебаят много какъв крем да изберат за кожата на своето лице. На бурканчетата на кремовете за лице, специално разработени за определени възрастови групи, е отбелязано 30+, 40+, 50+. Така дамите са допълнително улеснени в своя избор на дневен и приятен успокояващ нощен крем за лице.

Специалистите препоръчват винаги да нанасяте крем за лице върху добре почистена и подсушена кожа, както и да не рискувате здравето на кожата си, употребявайки продукти с изтекъл срок на годност.

Първата стъпка при избор на крем е да определите типа на вашата кожа. Тя може да е суха, нормална, мазна или смесена. Обикновено, на опаковките на почти всеки крем за лице пише за какъв тип кожа е подходящ. Следващата насока за дамите, е да погледнат на опаковката на харесания от тях продукт, дали има надпис за възрастова граница. Ако няма, това означава, че кремът е подходящ за всички възрасти, често се случва да попаднете и на надпис: „подходящ за всеки тип кожа”. За дамите в тийнейджърските години и тези, които са в двайсетте, е най-важно използването на крем със слънцезащитен фактор и витамини. След тридесет обаче, се препоръчва да търсите кремове, специално за тази възрастова група.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!