≡ Menu

Имплантите са най-важното откритие до сега в стоматологията

Специалистите от клиника са отлично информирани относно всички детайли за отделните дентални импланти. Можете да ги запитате директно на страницата на клиниката ни. По време на своята специализация те са усъвършенствали на много високо ниво избора и решение на оптимална система чрез индивидуален подход към пациента, както и манипулацията по поставянето й. Те са наясно, че могат само да ви консултират кои системи са най-подходящи за вас и осъзнават много добре, че избора го правите само вие.

Съществуват различни характеристики както за класовете системи за импланти, така и за отделните системи.

Икономична категория – в тази секция влизат най-достъпният клас импланти като Алфа Био, МИС, Дентал Супли и Адин – Израел, Биохоризонс и Бикон – САЩ, Биотек – Франция и Конмет – Русия. Струва си да се отбележи, че израелските импланти се отличават с най-широк сегмент при избор в икономичната категория.

Бизнес категорията се изчерпва от германските брандове Медентика и Ксив.

В премиум категорията влизат Страуман – Швейцария, Нобел Биокер – САЩ и Астра Тек – Германия.

Имплантите по начало са с титанова или циркониева структура, най-често наподобяваща винт без шапка, която се интегрира пряко в костта на челюстта за възстановяване на зъбната редица, възвръщане на нормалните процеси на дъвкане на храната и предпазване от болести на стомашно-чревния тракт, когато храната е на едри парчета. Освен това при импланта, за разлика от неговата алтернатива за постоянна рехабилитация (а не зъбна протеза) – т.нар. зъбен „мост“, не се разрушават двата съседни зъба. Имплантът е сигурен, надежден и вечен. Око при „мостът“ се определя живот на конструкцията при добро съхранение максимум десет години, то имплантът гарантирано съпровожда човек през целия му живот. Това е така, защото при „моста“ се изваждат нерви и самата конструкция засяга минимум три зъба – този, който се изгражда и другите два съседни. А всички знаем, че на зъби, на които се вадят нерви, живеят не повече от десет години.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!