≡ Menu

Какво да не правим никога при кандидатстване за бърз заем

Достъпът до лесни за получаване бързи заеми за последните години е значително увеличен от гледна точка на гражданите. Въпреки постоянния отлив на доверие от банките, то кредитните компании, които не са асоциирани с банковите институции съумяха да пробият на пазара и постоянно да увеличават своя дял при отпусканите кредити. Днес именно те са лидер по брой отпускани кредити у нас и по всичко личи, че тази тенденция на пазара ще се запази.

Има все още една единствена причина, поради която някои хора предпочитат да се впуснат в сякаш безкрайната и невероятно тромава процедура по кандидатстване за потребителски заем и това си остава по-голямата известност на банките. В тази статия ще се опитаме да обобщим някои от масовите практики, които измамници използват, за да изкарат бързи пари на гърба на обикновените хора. Все пак искаме да затвърдим мнението, че избирайки добре известна компания, която е сред лидерите в този сектор у нас, то сигурността ви е гарантирана, тъй като съществува строга регулация на тези организации, която бива осъществявана от Българската народна банка.

Една от масовите практики на измамниците е да поискат заплащане под най-различни форми, за да ускорят процедурата по разглеждане на вашата кандидатура. Често се използват sms-и, импулсни телефонни линии, малко банкови трансфери, оформени като такси и т.н., които са удобен начин за престъпниците да изкарат пари от вашето нещастие, докато се опитвате да получите бърз кредит. Едва ли има нужда да споменаваме, че одобрение за отпускане на бърз заем така и не пристига. Най-често обаче те все пак ви се обаждат, за да не разберете вие, че сте станали жертва на измама и ви съобщават, че не сте одобрен. Така те се застраховат срещу вероятността да се свържете с полицията и да подадете жалба срещу тях.

Каквото и да става докато се опитвате да получите бърз заем, то никога не плащайте за нищо предварително. Ако нещо ви се струва странно и измамно, то най-вероятно е такова.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!