≡ Menu

Какво знаем и какво не за ПВЦ дограмата

Още през далечната 1954 година, немците сменят старата дървена дограма с ПВЦ профили, които освен по-евтини, се поддържат по-лесно и придават елегантност на помещенията ви. Идеята за използване на пластмасова дограма се заражда в САЩ, но дълги години не се реализира и стои само като бъдещ проект.

Малко по-късно се разбира, че материалът поливинилхлорид предоставя дълги години живот, поради спецификите си. ПВЦ прозорците не се деформират под различните климатични влияния, тъй като притежават достатъчна твърдост, за да се справят с капризите на природата.

Съвременната ПВЦ дограмата издържа на големи температурни разлики (от -50 до +60 градуса). Разбира се има и още куп положителни свойства, които ще прочетете в сайта, за да получите максимална и надяваме се полезна информация относно PVC системите. Но нека да видим и още любопитни подробности свързани с иновативните профили на пазара по света и у нас.

Природозащитниците често упрекват ПВЦ дограмата, тъй като при изработката ѝ се използва олово за получаване на бял цвят. Добрите производители обаче значително намаляват употребата на природни ресурси и твърдят, че дограмите им са екологично чисти. Това се потвърждава и от факта, че при горене няма отделяне на отровен газ застрашаващ атмосферата. Факт е, че пластмасовите дограми могат да се рециклират и това поредния плюс в графата.

ПВЦ профилите издържат и при пожари. Те задържат пламъците и не им позволяват разпространение по вътрешната част на обекта. Освен всичко дограмата не изгаря лесно и са нужни часове, за да се деформира от възникналия огън.

Пластмасовите рамки могат да останат здрави дори в продължение на 30 години. Има доказани факти, че качествено изработеният профил живее десетилетия, без да пожълтее или да загуби уникалната си форма. Това разбира се, е чудесна новина за ползвателите, понеже всеки желае да получи продукт, който да му бъде верен възможно най-дълги години.

Всички изнесени факти говорят за положителните свойства на пластмасовата дограма. Не се колебайте да инвестирате в нея, защото тя ще ви се отплати с годните.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!