≡ Menu

Какво се прави, ако получите инфаркт?

Болестите на сърцето са често срещани и много от хората, които са засегнати от тях дори не знаят, че са изложени на риск. При такъв проблем трябва да се правят редовни медицински прегледи, тъй като има голяма опасност от получаването на инфаркт.

При повишен риск от сърдечен удар вие трябва да знаете какво трябва да направите, за да спасите живота си.

Първо, опитайте се да останете спокойни до колкото е възможно в такава ситуация. Когато човек е развълнуван, тогава сърцето му започва да бие по-бързо. В случай на остър миокарден инфаркт, бързото биене на сърцето е най-лошото нещо. Започнете да дишате дълбоко и се опитайте да мислите трезво.

Същото се отнася и когато някой около вас получи сърдечен удар. Ако не останете спокойни, а започнете да изпадате в паника, тогава лекарите от бърза помощ ще имат двама пациента. Съсредоточете се върху дишането си и опитайте да запазите спокойствие.

Обадете се за помощ веднага. Ако ситуацията е спешна обадете се на телефон 112 без код от цялата страна и говорете отчетливо, като кажете адреса си, включително и населеното място и случая.

Вземете един аспирин, освен ако не сте алергични към него. Аспиринът помага в случай на инфаркт и е спасил не един и два живота. Той няма да спре сърдечният удар, но ще ви даде повече време преди да получите сърдечна недостатъчност. Това може да помогне, докато се чака линейката. Ако имате някакви съмнения, че сте в рисковата група с по-висока опасност от получаване на инфаркт, дръжте аспирина на място, което е лесно за достъп или дори можете да си носите постоянно по няколко хапчета в себе си.

Ако сте алергични към някой лекарства или те имат негативен ефект върху вас е добре, ако сте в състояние да дадете тази информация на медиците от бърза помощ, като това ще им бъде от голяма полза за спасяването на живота ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!