≡ Menu

Как бързо да премахнете торбички под очите

Торбичките под очите са източник на много проблеми. Бързото им премахване е много трудно, но откриване на тайната рецепта може да отвори “врата към света”.

Предлагаме ви някои добри съвети и рецепти за красива и “гладка” кожа на лицето.

Разберете защо се появяват торбичките

С една дума, те са в резултат на нездравословен начин на живот, постоянна липса на сън, наследственост, лошо зрение, кривогледство и отслабени мускулите. Понякога храни като прекомерна сол, сладко или алкохол също допринасят появата на торбички под очите. Вижте за atache Nutricream – интензивен подхранващ крем.

Има само един изход и това е да се премахнат причините, а тогава торбичките изчезват. Ако имате проблеми със зрението, използвайки контактни лещи.

Осигурете си добър нощен сън;

Пийте диуретик. От време на време е добре да вземете зелен чай и провитамин B5, които помагат за “източване” на излишната вода в тялото;

Всяка сутрин правете самостоятелен масаж на лицето с потупване по зоната под очите.

За съжаление, фармацевтични или козметични продукти могат да помогнат само в козметичния салон. В дома, можете да направите следните експресни процедури за лице:

  1. Залейте с топла вода обикновени торбички за чай – зелен или в краен случай, черен. Нанесете студени, пакетчета за 20 минути в зоната под очите и слушайте тиха релаксираща музика.
  2. Смелете в блендер половин връзка пресен магданоз, разбъркайте с две или три супени лъжици домашна заквасена сметана от хладилника и нанесете сместа върху зоната под очите в продължение на 20 минути.
  3. Натрийте настърган пресен картоф за 20 минути в областта под очите.
  4. Сварете лайка, градински чай, метличина или мента и търкайте кожата под очите на всеки 15 минути.

Има и някои ефективни масла за бързо премахване торбички под очите:

Такива ефективни инструменти за активно аварийно премахване на този проблем са етерични масла, които не само отнемат отоците, но и бързо отстраняват торбички под очите и правят кожата около очите по-гъвкава и еластична.

Ето и няколко домашни рецепти:

Рецепта 1. Розово етерично масло – помага за ефективното премахване на торбички под очите бързо. Най-добре е да се замрази розовата вода и да се тонизира кожата под очите всяка сутрин. За бърза помощ на всеки 15 минути, избършете областта под очите с ледени кубчета замразени розова вода (минерална вода + 5 капки розово етерично масло, емулгатор – полисорбат).

Рецепта 2. Етеричното масло от магданоз – вземете една чаена лъжичка мед, добавете в нея 4 капки масло в чаша с вода. Намокрете тампони памук и го приложете като маска в зоната под очите.

Рецепта 3. Масло в торбичките под очите – за целта използвайте 14 мл., гроздови семки, бадемово масло 4 мл., 2 мл., масло от пшеничен зародиш. По желание можете да се променяте състава на етеричните масла с нероли, копър и бор или сандалово дърво, тамян и магданоз.

Внимавайте ако имате чувствителна кожа. Тази смес от етерични масла е добра грижа за ежедневна употреба, но също така и бърза помощ, с цел бързо премахване на торбички под очите. Тя прави кожата в най-податливата зона отново красива и млада.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!