≡ Menu

Как да избегнем модните грешки при мъжкото облекло

Грешките при мъжкото облекло правят най-често хора, които са невежи за последните модни тенденции и в правилния начин на носене и комбиниране на различните облекла. Дори и някои холивудски величия правят модни грешки и стават за смях пред аудиторията.

За да избегнете тези грешки, е добре да се запознаете с често срещаните такива.

Най-често срещания проблем е носенето на излезли от мода дрехи. Такива хора се придържат към собствения си стил, дори да не е в крак с модата. Например: носенето на дълбоки дънки. При пазаруването си днес трябва да се подбират по-плитки дънки, каквито сега са на мода. Но все пак трябва да се уверите, че тези дънки ще ви стоят добре – стегнато и удобно.

Ако сте по-дребен на размер в по-отпуснати дрехи няма да изглеждате добре. При по-ниските дънки можете да допълните с аксесоар – например кожен колан. Изберете колан в зависимост от цвета на дънките и личните ви предпочитания.

Следваща грешка е носенето на горни връхни дрехи, като палта и якета в неподходящ момент. Съблюдавайте какво е времето навън и се обличайте в кондиция с това.

Има и мъжки якета и палта, които са направени за по-меките сезони и могат да бъдат носени не само зимата. При избора на такава връхна дреха трябва да се вземат предвид и цветът и стилът на другите дрехи и да са в кондиция.

Добре е да запомните, че носенето на прекалено широки дрехи, ще ви накара да изглеждате непривлекателен и немарлив. Затова е добра практика да се мери всичко, преди да се купи.

Носенето на набръчкани блузи и непасващи си суичери също е често срещано. Ако искате да изглеждате добре и привлекателно, трябва да отделите време да гладите дрехите си, преди да ги облечете. Жените са много по-дисциплинирани в това отношение, но има и доста изключения.

Накрая, и не на последно място, носенето на чорапи заедно със сандали е направо модно престъпление. Чорапите – само с маратонки или обувки, но не и със сандали.

Един съвет за мъжете, които не са отдадени на модата е, пазарувайки дрехи, да бъдат придружавани от по-разбиращ приятел или момиче. Така вече шансът ви да направите грешка е доста по-малък.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!