≡ Menu

Как да изберем качествен и подходящ компютър

Навярно и вашият компютър с прилежащата техника има нужда от подмяна. Клавиатурата прави проблеми, принтера налага все, по-чести профилактики и подмяна на тонер, създаването на видеоклипове и други е силно затруднено. Може би е време да закупите нов компютър с цялата му прилежаща техника. Повече за такива може да намерите и директно от основния вносител.

Дори да не сте притежавали до сега компютър, но в крайна сметка да сте решили да се причислите към технологичната цифрова ера, то добре е да научите и повече около съществуващите на пазара технологии – компютри, принтери, лаптопи, и т.н.

Така или иначе, не се изисква пътуване до магазин за компютри, било то на високо по съседната улицата или онлайн. Въпреки всичко може да се окаже доста трудна перспектива – как да се решите на такъв шеметен избор? Въпреки това съществува ръководство, което да помогне на всеки при евентуално объркване. Ето и една част от стъпките дадени от специалисти:

Стъпка 1: Дайте си отговор на въпроса, за какво ви е най-вече компютър. Дали той ще стои на едно и също място и ще е настолен компютър или лаптоп, който да е по всяко време и на всяко място с вас. Ако ще го използвате на едно място, то по-добрия вариант е лаптопът, които има очевидни ползи от мобилността и по-малък размер.

Стъпка 2: Решете дали искате един PC или Mac. Има някои очевидни и някои минимални разлики между тях, но като цяло, персоналните компютри са по-трудни за използване, но са по-евтини и имат софтуер, по-лесни са за експлоатация, но са по-скъпи с по-малко софтуери създаден за тях са Mac видовете.

Стъпка 3: Може би най-важната стъпка за всички: да разберете колко пари сте готови да похарчите. Компютрите варират силно в цената и това е лесно да похарчите много повече, отколкото възнамерявате. Вие искате да получите по-мощен компютър, колкото е възможно повече, за парите си. Дайте си отговори, на въпроси от типа кое е по-важно за самите вас – дали бързината и параметрите или по-ниската цена.

Стъпка 4: Време е за избора на “монитор”, той може да струва почти толкова, колкото самия компютър, така че ако искате да спестите пари избирайте такъв според модела компютър. Или казано по друг начин ако компютърът е по-стар модел, но не е задължително мониторът да струва много и обратното.

Стъпка 5: Предвидете, колко мощен трябва да е вашият нов компютър. Ако планирате да го използвате само за текстообработка и сърфиране в интернет, вероятно можете да получите сравнително по-малко мощна машина. Но ако правите някои модни изображение или видео манипулация или искате да играете най-новите игри е най-добре да потърсите с повече мощност. Такъв обаче ще струва повече пари, но не забравяйте: колкото по-мощен компютър е, толкова по-дълго ще издържи, преди да бъде сменен.

Стъпка 6: Обърнете внимание на допълнителния твърд диск. Той служи за съхраняване на информация от всеки един компютър и колкото повече информация имате, толкова по-голям ще искате да бъде твърдят диск.

Текстовите файлове заемат малка част от пространството, така че ако това е всичко, което държите, няма да се изисква почти никакво пространство. Въпреки това, ако се поддържа голяма музика, снимки или видео библиотека, ще видите, че пространството бързо се запълва и ако сте правите често редактиране на видео, ще трябва наистина много голям обем на твърд диск.

За всичко специализирано в областта на технологиите научете повече.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!