≡ Menu

Как да открием подходящата SEO агенция за марката си?

Ние сме фирма за seo и в настоящата статия ще споделим няколко съвета при избора на фирма за SEO. Имаме над 10 години опит в бранша и се постарахме да систематизираме най-честите грешки и неща, които да имате предвид. Надяваме се да сме полезни.

Ако се свържете със сериозна агенция за SEO, бизнесът ви ще се облагодетелства от специализираните познания за новините и нововъведенията в отрасъла и ще получи помощта на висококвалифициран екип с експертни познания и достъп до жизненоважни ресурси. Когато работите с агенция за SEO, вие сключвате дългосрочно партньорство, така че е много важно да изберете най-подходящата за своята марка.

Работа с марката ви

Потърсете хора, които са склонни да инвестират време и усилия в компанията ви. Външните партньори трябва да разбират марката и бизнес целите ви и да разработят персонализиран подход, който да пасва на ежедневните ви маркетинг начинания. Изключително важна съставка на маркетинга е да накарате SEO агенцията да изпраща същото послание като офлайн кампаниите ви към потенциалните и настоящите ви клиенти.

Проучвайте и задавайте въпроси

Преди да сключите договор със SEO агенция, непременно обновете уебсайта си. Проверете дали функционира добре и разберете какъв е естественият му рейтинг в търсачките, преди да започнете кампания за SEO. Можете да включите сайта си в Google Webmaster Tools и ще разберете какво е открила търсачката за страницата ви. Тези прости стъпки ще улеснят по-нататъшната оценка на успешността на агенцията и ще ви помогнат да разберете колко успешна е била кампанията й.

Важно е да откриете какво е мнението на бившите и настоящи клиенти на агенциите, преди да изберете една от тях. Важно е и каква е репутацията им в сектора. Един от най-добрите начини да си набавите информация е да се свържете направо с фирмата и да поискате препоръки – нещо, което всяка добра организация ще може да ви даде. Помолете и за списък на настоящите клиенти, за да разберете какви са рейтингите им в търсачките. Изслушайте препоръките и оплакванията на хората и изчетете всички статии, които намерите, особено в уважаваните блогове.

Надейте обаче да четете една статия и веднага да действате, без да потвърдите съвета, който сте срещнали в нея. Проведете собствено проучване на агенцията и дори пуснете абревиатурата SEO в търсачките, за да проверите рейтинга й. Това е чудесен начин да видите дали постигат това, което рекламират.

Правилните техники

Важно е да прегледате техниките за оптимизиране, които използва потенциалния ви SEO партньор. Една агенция например трябва добре да разбира „полазващите” търсачки и начина, по който разчитат информацията. Вкарването на линкове и редовното списване и качване на материали ще привлече трафик към уебсайта ви и ще увеличи видимостта ви в Интернет.

Поговорете с хората от агенцията и прегледайте уебсайта им, за да разберете точно какви инструменти използват. Те трябва да са в състояние да ви обяснят начина си на работа и методите, с които могат да помогнат за изграждането на марката ви онлайн. Добрите експерти по SEO ще ви препоръчат подбор от ключови фрази, които отразяват маркетинг стратегията ви в интернет и предложенията на марката ви.

Пазете се от тарикати, които предлагат краткосрочни резултати, които се постигат с помощта на неетични техники за оптимизиране. В маркетинга чрез търсачки е разпространен терминът „Черни шапки”, който се отнася до компаниите, които предлагат неетични способи, за да гарантират незабавни резултати и рейтинги. Например вписването на ключови думи с бели букви на бял фон ще заблуди търсачките -„паяци”, които ще дадат на сайта временен висок рейтинг. Техниките на Черните шапки могат да застрашат Интернет кампанията ви и в резултат на това сайтът ви да бъде понижен или дори забранен от търсачките.

Наемането на агенция, която следва правилата и регулациите, зададени от търсачките и предлага етично SEO на всички клиенти, ще ви подсигури ефективна и дълготрайна онлайн кампания. Преди да разговаряте с някоя агенция, прочетете повече за SEO и Черните шапки, за да сте сигурни, че ще им зададете правилните въпроси и ще разберете дали използват неетични методи. Уверете се, че отговарят на всичките ви въпроси и ги накарайте подробно да ви опишат каталога си от процеси и да ви обяснят подробно какво биха ви препоръчали, например какви ключови думи.

Оценка на кампанията

Оценяването на кампанията е от ключово значение, така че не забравяйте да проверите каква система за мониторинг и съобщения може да ви предложи агенцията. Разберете с какви инструменти ще измерват успеха си. Трябва да сте сигурни, че сте избрали правилната компания за SEO, когато слагате началото на дългосрочните си отношения с нея. Ако не сте напълно сигурни, че това, което предлагат е най-доброто за вас, продължавайте да си търсите партньор, на когото имате 100% доверие.

Може да започнете проучването си с нашите услуги по SEO оптимизация на адреса ни. На страницата са изброени само най-поръчваните услуги. Ако търсите нещо различно, свържете се с нас за повече информация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!