≡ Menu

Как да почистите котлен камък от уреди

Почти всяка домашна употреба на пералнята води след себе си до кубици вода, които оставят трайна диря. Такава се нарича котлен камък и е „бичът“ за всяка пералня.

Много удобно е и спестява време и енергия. За да съхраните оборудването и то да продължи да служи по-дълго, трябва да изберете подходящ начин за справяне. Основната може да доведе до увреждане на перални машини, а натрупванията по нагревателния елемент във формирането на скала са повече от неприятни. Включете и тази задача в основното почистване на апартаменти.

Как да премахнете ръждата в пералната машина и да предотвратите увреждане

За да премахнете солни формации има много химикали. Но тези съединения могат да навредят на човешкото тяло. Така че много хора използват за почистване лимонена киселина – доказан метод. Тя е безопасна и дава добри резултати. За да премахнете плака в пералнята, са ви необходими 180 – 220 грама лимонена киселина. В отделението, предназначено за прах поставете лимонената киселина за измиване и на програма за максимална температура отопление и изплакване може да постигнете много.

Профилактично почистване трябва да се прави един път на всеки 6 месеца. Машината може да се почиства с трапезен оцет 9%. За да направите това, се налива 450 милилитра оцет на прах отделение и включване на максимална топлина. След 7 минути пауза, водата омекотена с оцет формира плака. След 55 минути игра, продължава режимът на измиване, след това включвате на изплакване. Когато процесът приключи, трябва да почистите барабана и подсушите със суха кърпа. Въпреки това, този метод има недостатък за отстраняване на образувания в пералня с остър мирис.

Как да отстраните миризма на желязо от апартамента

Домът е удобно да се дезинфекцира от време на време. Същото важи и за пералнята машина. За да направите това, можете да закупите почистваща битова химия. За да премахнете въглеродните отлагания на желязото е необходимо да увеличите максималната топлина и да търкате повърхността с молив. Когато тя се разтопи, избършете желязото с кърпа. След почистване на стаята трябва да отнемете острия мирис на амоняк, който се освобождава по време на топенето на молива.

Почистване на ютия

Плоският контейнера на ютия може да помести около 300 – 400 грама вода, така в него спокойно може да налеете 30 грама лимонена киселина и 300 милилитра гореща вода. Обърнете ютията на максималната температура на отопление. Когато се загрее, изключете от захранването и поставете в горещ разтвор лимонена киселина. Два часа по-късно, избършете със суха кърпа. Отворите за пара се почистват с малка пръчица в самото ухо. Вместо лимонена киселина може да се използват 9% оцет. Водороден пероксид разтвор се прилага върху горещото желязо в продължение на 10 минути. След това избършете повърхността с кърпа. Вместо водороден пероксид може да ползвате препарат, в който не се включва хлор. Ако имате функция за само почистване може лесно да се справите с едно докосване. Много полезна информация може да получите и за почистване на дворове.

Възниква въпросът: “Как мога да почиствам желязото, без системата за самопочистване?” За тази процедура трябва да се разтвори чаша вода 30 грама лимонена киселина. Полученият разтвор се излива в контейнер с желязо. Активиране на максималната топлина, автоматично изключване на устройството и заедно с парата ще излезе на малки парчета от натрупаната сол. За да премахнете всички остатъци от разтвора трябва да бъде чиста водата, за да се освободи парата чрез режима на пара 2 пъти. Вместо лимонена киселина може да използвате и минерална вода.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!