≡ Menu

Как да премахнем счупен винт?

Премахването на счупените винтове винаги е било изключително трудна, ако се налага се премахнете стопорен винт е още по-трудно, защото винтовете обикновено се използват, за да държат няколко отделни части. Ако главата на винта, който искате да отстраните е наранена или счупена, това допълнително ще затрудни и ще направи усилията ви да извадите винта още по-тежки за изпълнение. Трябва да омекотите винта, преди да го премахнете, за да не нараните резбите на дупката, в която се намира той. За да го направите, имате нужда от някои инструменти и материали, с които да освободите винта от неговата инсталация.

Необходими неща:

  1. Имбусен ключ
  2. Свредло за бетон
  3. Течност при рязане
  4. Екстрактор за винтове

Обърнете главата на винта обратно на часовниковата стрелка, използвайки гаечен ключ. Позволете на винта да отпочине, в случай че се е вклинил здраво дупката, в която се намира. Завъртете винта по часовниковата стрелка, за да достигнете четвърт оборот, преди да го отстраните. Вкарайте свредлото за бетон в патронника на моторната бормашина, да се подсигурите, в случай че неговата глава се счупи докато предприемате действия по премахване от стъпка 1. Убедете се, че свредлото на бормашината е с по-малко от диаметър от този на винта.
Продължавайте да пробивате бавно в счупената ос на винта. Добавяйте повече течност към пробивното свредло, когато започне да се появява пушек. Когато имате около 0.6 мм дупка, спрете да пробивате. Поставете екстрактора за винтове в патронника на моторната бормашина.
Завъртете мотора на бормашината и нагласете екстрасктора в дупката, която току що пробихте във винта. Притиснете мотора към екстрактора, докато бавно натискате спусъка на моторната бормашина. След което, извадете счупения или наранен винт от частта с резбата.

След като сте отстранили счупения винт без да нараните дупката, в която е бил, вероятно ще трябва на негово място да поставите нов. Ако не разполагате с качествени винтове в този момент, можете да поръчате необходимите видове винтове в съответните размери от каталога ни за продукти, крепежни елементи и винтове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!