≡ Menu

Как да се подменим чистачките на автомобила

Чистачките на автомобила са много подценявани, заради малкият размер и не честата им употреба. Оказва се обаче, че те са от изключително значение и в много екстремни ситуации без тяхната функционалност може да се стигне до сериозни последици. Предвид безопасността ни на пътя е добре да знаем някои от техните характеристики, както и това как правилно да се грижим, за да подобрим състоянието им.

И преди да се впуснем в детайли около автомобилните чистачки научете повече информация за други специфики около автомобилите.

Чистачки са направени от гума, така че те естествено се износват след няколко месеца. Предвид деликатната им работа да почистват от сняг, дъжд и прах предното стъкло, механиката им може да се промени лесно. Предвид се взема и факта, че процеса на напасване е идентичен за по-голямата част от автомобилите на пътя.

Пригответе се да промените – знаете ли каква част на острието, трябва да се промени. Стъклочистачките са направени с три основни части: предмишница на чистачката, която се простира от основата на предното стъкло, металното острие, прикрепено към долната част на ръката и гумено острие, което всъщност е като кърпичка на предното стъкло. Когато вашето предно стъкло е покрито с течност от дъжд или топящ се сняг, то гумените остриета лесно се носят по вода и в студено време.

За целта оборудвайте се резервни остриета. За да разберете какъв размер резервни остриета трябват за вашите чистачки. Посетете магазин за авто части и потърсете нужният за вашия автомобил гумени остриета в точни размери. Не си мислете, че лявата и дясната чистачка взема същия размер острие.

Инсталирането на нови чистачки става, чрез повдигане рамото на чистачката от метал на предното стъкло. Тя трябва да бъде в състояние да държи стабилно в позиция, перпендикулярна на предното стъкло. Бъдете внимателни с позиционирането; рамото на чистачката се държи на метална пружина.

Откачете старото перо на чистачките. Натиснете запушалката и отделете гумата от металната конструкция. Някои пера на чистачките имат игли, които държат гумената чистачка на място, вместо характерната кука. Уверете се, че с едната си ръка държите чистачките от предното стъкло през целия този процес и така искате да защитите вашето предно стъкло със сгъната кърпа, само в случай, че ръката щракне обратно, докато се опитвате да подмените механизмите. Поставете новите чистачки. За целта плъзнете зареждането в същия край на рамото, където може да извадите старата чистачка навън. Внимателно завъртете новите чистачки, докато куката щракне на мястото и осигури стабилност. Процедурата е същата за подмяна на втория чистачките. Само не забравяйте да използвате правилния размер за всяка страна.

Предвидете, че старите чистачките стават твърди и напукани с течение на времето, особено в горещи и сухи климатични условия. Ако вашите чистачки изглежда са загубили своите жилава пролетта, това може би е знак да ги замените. Обърнете внимание следващия път, когато вали. Ако вашите чистачки оставят ивици от вода по предното стъкло, които не дават добра видимост на пътя, предвидете и, че ако удари силен и проливен дъжд, гуменото им покритие навярно ще загуби контрол.

Други полезни неща за всеки любител на автомобилите може да намерите и онлайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!