≡ Menu

Как да спасим дома си от хлебарки и други насекоми

Хлебарките, дървениците, мравките и някои други насекоми намират нашите домове за много подходящо място да свият гнездата си. Те се размножават и често карат нашите семейства да изпадат в паника при вида на пълзящите им тела.

Истина е, че в наше време съществуват безброй препарати за пръскане срещу хлебарки, гризачи и прочие вредители, но невинаги те действат ефикасно и дават очаквания резултат. Освен, че много отрови въобще не помагат са и вредни за хората и домашните любимци, като предизвикват алергии и прочие нежелани последици.

Винаги четете указанията на препаратите и следвайте препоръките в тях. Ако пръскате срещу хлебарки или дървеници се снабдете със специална маска и очила, които не позволяват на отровата да проникне във вас. Дори да пише, че даден инсектицид е безвреден е хубаво да се вземат мерки, за да гарантирате спокойствието си.

Хлебарките например не могат да живеят без вода. Обикновено те намират последната във вашата баня и тоалетна или от някоя саксия в помещенията ви. Те издържат без храна, но свърши ли водата умират. Тези гадинки са много любопитни и е лесно да ги привлечете с някоя лъскав предмет, който ще дойдат да изследват с пипалата си. Точно там заложете капана и поставете отровата.

В последно време можете да разчитате на много фирми за борба с вредители. Това са така наречените ДДД услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Специалистите знаят къде се намират хлебарките и останалите насекоми или гризачи, като действат безпощадно спрямо тях. Освен употребата на отрова, те боравят със специални капани и други пособия.

Професионалните услуги за унищожаване на хлебарки действат по-добре от самоинициативното пръскане. Това е така, защото се използват модерни препарати, които обикновено биват безвредни за вашето здраве и това на домашните ви любимци. В интернет пространството може да откриете куп информация за ДДД услугите и техните актуални цени. Желаем ви успех при борбата с насекомите вкъщи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!