≡ Menu

Как да съчетаем килим с подова настилка

В сезона на най-студените дни от годината, подът в дома повече от всякога има нужда от покритие. Кои са най-подходящите съчетания между килими и ламинати може да научите от най-добрите дизайнери по изграждане на интериор или с малко лична инициатива сами да направите най-подходящата комбинация.

Ето и една част от това, което световните интериорни дизайнери дават като примери:

Съществува голям избор от подови настилки за дома, а комбинацията им с меката мебел и килима може да каже много. Всичко зависи, както от определения бюджет, така и от личните предпочитания на домакина.

Къде се използват килимите:

Килимите съществуват от преди много повече години и въпреки това и до днес остават един от най-добрите начини за вътрешна изолация. Те са чудесен вариант за детската стая, където бебета и малки деца непрекъснато лазят. Те са идеален избор за хола или всекидневната, където добре си партнират с останалата част на интериора. Килимите са предпочитани и за спалните помещения, където нуждата от топлина и меко докосване при ставане от сън е най-осъзната.

По отношение ламинираните подови настилки и паркети за дома, съществува така голяма многообразие от цветове, материали, декорации. Могат да се избират естествени продукти или имитиращи паркети, които да наподобяват дърво, камък, мрамор, дори бетон.

Как се съчетава топлия килим в различните пространства:

Поставяне на килим около стената на помещенията, в които трафика е голям не е най-удачният вариант. Въпреки, това не са малко онези, които поставят килим там, където най-много се преминава, с цел да защитят повърхността на ламината при ходене с обувки. Добре е в тези случай да се предвиди, че килимът много по-често ще се замърсява, а това е свързано и със спазване на стриктна хигиена.

Ако паркетът имитира камък, то това е идеален начин да пресъздадете архитектурен стил на дома, но и до голяма степен ограничава съчетанията с килими. Специалистите препоръчват да се избират такива материи, които да се преливат в каменния вид на пода. За целта подходящи цветове са светлите или пастелни нюанси. За елегантната визия на хол, всекидневна, гостна, често потребителя се спира на варианта имитация от гранит. Той създава усещане за елегантност. Със своите естествени тонове и уникални характеристики, образувани преди векове под повърхността на земята, каменната настилка може да бъде сложен вариант, скъп вариант, но и много издръжлив. Именно заради това производителите на паркети за дома създават имитиращите продукти на ламинати.

Използването на имитиращ паркет с вид на камък, мрамор, шисти, травертин или варовик не изисква специална или по-различна инсталация. Важно при аранжирането на такъв под в дома е останалата част от интериора, включително и килима да създават достатъчно топъл климат, дори в студените дни от годината.

Минимализъм прави използването на паркет изненадващо популярно за вътрешни пространства, където интериорът се нуждае преди всичко от живопис и икономически ефективен начин на обзавеждане.

Независимо дали ще изберете топлината и патината на твърда дървесина, елегантността на камъка, или модерността на бетона, то архитектурата на Вашия дом е от изключителна значимост за комфорта в домашната среда. Различни модели претеглят плюсовете и минусите, за да се получат най-експертни комбинации. В крайна сметка, дори да не се постигне търсения ефект, един килим отгоре винаги може да завърши композицията в интериора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!