≡ Menu

Как протича лечението с базални дентални импланти

Лечението посредством иновативните базални дентални импланти може да бъде проведено с две или три посещения в кабинет по базална имплантология. Без значение дали става въпрос за заздравели части, дълго след ваденето на зъб или за зони с все още болни зъби, оздравителната процедура би могла да бъде проведена в разстояние на 3 до 5 дни.

При частично обеззъбените пациенти, съществува процедура по предварителна санация, която има за цел да подобри състоянието на останалите здрави зъби и асоциираните с тях структури. Оперативната част е безболезнена и няма да ви причини какъвто и да е дискомфорт.

Базалните импланти дават шанс за лечение и на пациенти с пародонтоза, като и тук говорим за възможно най-кратки срокове. Потърсете консултация със специалист, който да прецени нивото на заболяване и да предприеме нужните мерки в конкретния случай. Можете да видите тарифи за поставяне на базални импланти в сайта на Център по базална имплантология.

За разлика от стандартните видове дентални импланти, базалните се поставят в най-твърдата кост, която познаваме още като кортикалис. Това осигурява по-стабилна дъвкателна способност и не позволява на трохи или парченца храна да влизат под протезите ви. В същото време не е нужно да чакате заздравяване на раните от извадени зъби, а направо може да се премине към същинската имплантация.

Понякога лечението с конвенционални зъбни импланти води до усложнения, защото организма отхвърля чуждото тяло. В такъв случай се чака срок от месеци за оздравяване на мястото, където е поставен проблемния имплант. При положение, че такъв тип неприятност е на лице можете да се домогнете до BOI® имплантите заменящи стандартните и то на момента.

В заключение

В края на статията ви предлагаме да инвестирате в красотата и здравината на зъбите, тъй като те са съставна част от вашето самочувствие. Базалните дентални импланти подходящи за пушачи, хора с пародонтит и недостатъчна кост са един идеален начин да възвърнете чаровната си усмивка веднъж завинаги.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!