≡ Menu

Как се популяризира онлайн магазин покрай празниците?

Онзи момент от годината, когато бизнесите в електронната търговия (онлайн магазин, Фейсбук магазин и виртуалните пазари) най-активно генерират приходи от осъществени продажби, набират нови клиенти и получават иначе скъпоструващия шанс рязко да разширят полето на продажби и обхвата от клиенти е около празничните дни на Коледа, вечерта на Нова Година, Великденските празници, денят на цената – осми март а напоследък Черният петък и Хелоуин. Тези събития за масовият потребител са повод да похарчи заделени суми, като се впусне във виртуален шопинг, да накупи подаръци и изненади 0за себе си, за близки и семейни познати, за приятелите, колегите и др. Тези събития, освен че радват потребителите, те са страхотна новина за интернет предприемачите с онлайн магазин – това е моментът, в който потребителя е склонен към харчене. Затова на всеки онлайн търговец са му необходими някои съвети, благодарение на които да успее да накара потребителите да похарчат парите си при тях.

За щастие като собственик на малък бизнес можете да достигнете до потребителите по начин, който е недостъпен за големите онлайн магазини. По-малката публика е по-лесна за комуникация, по-лесно е да бъде разбрана и следователно е по-лесно да се отговори на нуждите й по начин, който ще я стимулира отново да пазарува от вашия онлайн магазин. Това, което се харесва на потребителите най-много покрай празниците са промоционалните оферти, намаленията, специалните предложения. Намаленията обикновено са най-изкусителни в рамките 20-30 процента – процент, който няма да се отрази драстично на печалбата ви. Разбира се, ако желаете да освободите складовата наличност от определена стока за кратко време, можете да обявите и 50% разпродажба – зависи изцяло от вашето желание.

Особено ефективно покрай Коледа е предлагането на продуктови колекции и сетове от продукти, които могат да се закупят на обща промоционална цена като подарък за близък. Така, например, много често в интернет можете да видите промоционална продажба на специална цена на пакет от различни козметични продукти (например: шампоани, маски за коса и пяна или някакъв друг поддържащ продукт за коса). Във вашия случай помислете за продуктите, които потребителите ви биха закупили наведнъж и ги предложете на достатъчно добра цена, за да предпочетат вашия онлайн магазин пред останалите конкуренти в мрежата.

Не забравяйте и регулярното публикуване на различни блог публикации, свързани с празниците. Те ще окажат положително влияние върху класирането на вашия онлайн магазин в търсачките. Последният съвет: мислете за това, което искат потребителите ви и им го дайте.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!