≡ Menu

Как успях да увелича продажбите си чрез флаери

Аз съм собственик на фирма за козметика, която имаше спешна нужда от реклама. За мое съжаление бюджетът не бе достатъчно голям, за да рекламирам стоките си по големите медии като интернет, телевизия и радио, за това избрах да използвам добрите стари флаери.

Първоначално бях скептичен относно възможностите на „хвърчащите“ листчета, но нямаше по-евтин и бърз начин да популяризирам бизнеса си. Ето защо не мислех дълго време, а се възползвах от услугите ни, които изработиха един тираж от 10 000 броя флаери за мен. Най-хубавото е, че получих безплатен дизайн и разпространение на рекламните материали в района на София.

Флаерите станаха много симпатични със светли цветове, снимки на нашите топ продукти и представяне на актуалните отстъпки за клиенти. Именно добрата визия и полезното съдържание бяха в основата на успеха ми, за който ще пиша в следващите редове.

Първата задача бе разпространение на флаери в обществено значими места. Персоналът, който раздаваше листовките бе млад и усмихнат, което накара множество потребители да прочетат какво пише във флаерите. Само след една седмица през магазина ми минаха стотици дами, които закупиха различни козметични пособия от мен.

Наистина бях учуден от силата на флаерите и полезното им действие, но не се колебах дълго докато поръчам още един тираж, който насочих към пощенските кутии на хората в няколко големи столични квартала. За да концентрирам вниманието на получателите към продуктите, които фирмата предлага, пуснах нови промоции и използвах рекламните носители като един вид талони за намаление.

Рекламната кампания отново имаше успех и аз най-сетне повярвах в положителното действие на класическите рекламни материали. Естествено отправих своите благодарности към промоутърите от фирмата, без които едва ли щях да се радвам на получените приходи. От този момент нататък започнах редовно да използвам флаери и не съжалявам за решението си.

За тези, които сега започват да рекламират услуги или продукти с флаери ще кажа, че трябва да се заредят с търпение и разбира се, да използват само висококачествени средства за реклама. Ако нямате собствен дизайн, то не се тревожете, защото такъв ще бъде създаден от специалистите. Що се касае до разпространението правете го там, където има най-много хора и шанс да раздадете вашите листовки.

От съществено значение за постигане на добри резултати са: визията на флаера, цветовата гама, полезното съдържание, добрите промоутъри и не на последно място достъпната цена на рекламния носител. Още веднъж ще изкажа благодарностите си към тях с чиято помощ бизнеса ми потръгна и сега се радваме на добър оборот и популярност сред клиентите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!