≡ Menu

Кога се налага покупка на скоростна кутия втора употреба?

Някои автомобили изкарват целия си живот без смяна на основни агрегати като двигател и скоростна кутия. Други обаче, се експлоатират по интензивно и преди да се предаде каросерията на колата, се поврежда скоростна кутия.

Независимо дали карате кола с ръчна или автоматична скоростна кутия, тя може да дефектира в един момент. По-податливи на повреди са автоматичните скоростни кутии, но ръчните също не са застраховани от зла участ, особено при неправилна експлоатация. При автоматичните скоростни кутии от първостепенна важност е редовната и навременна смяна на маслото. При ръчните скоростни кутии по-важен е начина по който се сменят предавките – плавно и при напълно натиснат съединител.

Спортното каране скъсява живота на почти всички авточасти в един автомобил. За дългата и безпроблемна работа на една скоростна кутия се изисква нормален работен режим, а не състезателни ускорения.

В повечето случаи, когато скоростна кутия сдаде багажа, не е икономически оправдано да се подлага на ремонт. Ръчна кутия се заменя сравнително лесно с друга втора употреба от някоя автоморга. Тук вероятността да случите на друга повредена кутия е много малка. Автоматична скоростна кутия подлежи на ремонт само ако специалист го препоръчва и има резервни части за нея. В противен случай остава варианта за автоматична скоростна кутия втора употреба, която вероятно ще ви излезе по-евтино.

При по-скъпите авточасти втора употреба, често се спекулира с цената. Разликата между една автоморга и друга може да е над 100 лв. Такива големи разлики е хубаво да се имат предвид и за да спестим е хубаво да съберем няколко оферти от различни търговци преди да купим. Всеки онлайн магазин ще ви помогне да направите именно това. С изградената мрежа от автоморги и магазини за авточасти от цялата страна, въпрос на няколко кликвания на мишката е да се сдобиете с атрактивни оферти за скоростни кутии втора употреба.

Автоморга от Сливен може да ви предложи много по-добра цена от да речем някоя автоморга от София. Ако вие сте софиянец, търсенето онлайн е най-добрият начин да намерите скоростни кутии втора употреба извън вашия град. Това важи разбира се и за други градове от цялата страна. Купуването на скоростна кутия не е като обикновена ежедневна покупка и точно както избирането на телевизор, вие е хубаво да прегледате всички оферти, до които можете да се доберете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!