≡ Menu

Колко опасни са хлебарките във вашия дом?

Много често се случва, така че хората омаловажават проблема с хлебарки в дома си. Това не е правилен подход, тъй като пълзящите гадини често пренасят инфекциозни заболявания, които биха могли да увредят сериозно човешкия организъм. Не си мислете, че това са просто едни неприятни буболечки паразитиращи из помещенията на жилището ви, а погледнете на тях с необходимата сериозност и вземете правилните мерки за спокойствието ви.

За никого не тайна, че хлебарките пренасят салмонела, хепатит, дизентерия и други болести. Ако не им обръщаме внимание, един ден ще усетим дискомфорт, който нищо чудно да идва от гореизброените зарази. Вместо да чакаме, е добре да потърсим специалисти по изтребване на хлебарки или най-малкото да напръскаме с препарат против вредители.

Домашните хлебарки се хранят с всякакви неща, и дори издържат без храна дълго време. Те обаче обичат влагата и водата за тях е животоспасяваща. Неканените гости често окупират мокрите помещения (тоалетни и бани), където свиват гнездата си. Обикновено излизат на лов за храна през нощта, но не се учудвайте, ако ги видите да пълзят по шкафовете ви и през деня.

Най-често хлебарките консумират отпадъците, които не сте почистили, и заради това ви съветваме да спазвате безупречна хигиена. Ако нямат избор обаче, те могат да ядат сапун, хартия, лепила и други подобни. В изпражненията им се съдържат куп болестотворни микроби, което води до потенциална опасност от заразяване на членовете на домакинствата.

За съжаление не всички препарати можещи да се намерят на пазара са ефективни срещу инсектите. Ето за това е препоръчително да се обърнем към професионалистите по дезинсекция работещи с отрови, чието действие е сигурно и бързо. В този случай е възможно да дадем малко повече пари, но за сметка на това, ще прогоним натрапниците от дома ни.

Хлебарките са опасни и не бива да остават необезпокоявани. Видите ли ги веднъж – два пъти, то значи са започнали да строят своята армия в жилището ви. Не бива да чакате нито секунда повече, понеже колкото повече време минава, толкова по-сериозен ще става проблемът.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!