≡ Menu

Малко повече за серумите и грижата за кожата

В забързания свят, в който живеем времето минава неусетно и ето, че първите бръчки са вече на челото ни… И сега какво, всеки от нас се пита как да върнем годините назад и да сме отново млади и красиви? Като използвате VITAMIN C SERUM казват козметиците. Серумите за лице са много популярни и са новата мода на световния и нашият пазар за козметични продукти, като бързо набират скорост. До скоро те бяха известни само от реклами за скъпа професионална козметика, но днес всеки може да ги намери и лесно да си ги купи от интернет и то на много приемлива цена. Какво съдържат серумите и как се използват те?

Серумите съдържат същите съставки както и кремовете, които са специално за лице, но те са много повече концентрирани и с много по-положителен и много по-силен ефект, точно на кожата на лицето. Всеки серум за лице служи за отстраняване на конкретен проблем. Има серуми за изглаждане на бръчки, но има такива който избелват с голям успех кожата и даже премахват лунички, както и много други за които, ще стане дума в отделна статия.

Основните съставки на серумите са ферулиновата киселина, различните витамини (А, Е, Ц) и минерали, Феуроновата киселина, различни пептиди, като Матриксил и една нова съставка, която повечето специалисти наричат ” новия Ботокс”. Тази съставка се нарича Алиргерине и е пептид, който действа на клетките, като отпуска мускулатурата на лицето и по този начин изправя мимическите бръчки. И все пак нека не забравяме, че както всичко, така и този тип козметика си има правила за приложение и употреба. За кого е подходяща тази козметика. Имайте в предвид, че това е специализирана медицинска козметика и с нейната употреба не трябва да се злоупотребява.

Преди да започнете да използвате някой продукт, първо си изяснете доколко реалистични са вашите очаквания за неговия резултат, ако имате нужда се посъветвайте с дерматолог или козметик. За сега толкова. Очаквайте новата статия с видовете серуми и тяхното приложение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!