≡ Menu

Методи за лечение на остеопороза

Поради факта, че това заболяване може да доведе до влошаване на здравословното състояние, има няколко метода за лечение. Лечението се извършва за подобряване на текущото състояние на пациента, както и за предотвратяване на появата на усложнения.

Лечението на остеопороза, обикновено е насочено към укрепване на костите. Лекарите работят за предотвратяване на фрактури чрез използване на методи за лечение, които ще работят за увеличаване на плътността на костите. Въпреки, че много лекари посочват, че лечението на остеопорозата няма да се изгражда изцяло на възстановяването на костите, лечението със сигурност работи за подобряване на общото състояние на пациента. Дори и лечението да служи само за облекчаване на по-голямата част от болката, много пациенти са доволни от тази перспектива.

Тъй като болката свързана с остеопорозата е наистина голяма, най-добрия метод за лечение е чрез лекарства. Това може да бъде алтернативно решение за пациенти, които не се повлияват от физиотерапията. Като допълнение към медикаментозното лечение на остеопороза може да се предпише физиотерапия. Така е защото има голям брой лекарства, които са разработени така, че да помагат на пациентите да възстановят загубата на костно вещество или образуването на костна тъкан.

Проучвания показват, че физиотерапията се прилага в продължение на шест месеца и три пъти седмично при фрактури на тазобедрената става. Физиотерапевта може да намери най-подходящото помощно средство, което да използвате през оздравителния период.

Понякога най-добрите методи за лечение на остеопороза са промяната в начина на живот. Въздържането от вредните навици като употреба на алкохол, тютюнопушене и др. може да бъде само от полза за лечението. Здравословното хранене също е препоръчително. То ще допринесе за укрепване на костите. Диетата трябва да включва достатъчни количества витамини и минерали, които са жизнено важни за костите.

Прочетете още подробна информация за появата на остеопороза, като ни посетите отново.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!