≡ Menu

Минуси на PVC дограмата

PVC дограмата притежава редица плюсове пред алуминиевата дограма, като все пак има компоненти в които тя отстъпва на своя основен конкурент, що се отнася за прозоречните системи във вашият дом.

За разлика от известният със своят дълъг живот алуминий, поливинилхлорида не е толкова траен – живота му все пак трае от порядъка на 25-30 години, което на обща база не е никак малко, макар, че същият показател при алуминият варира от порядъка на 50 години. И все пак доста германски производители на профили за PVC дограма предоставят на своите клиенти гаранции за живот на техните профили от порядъка на именно тези 50 години.

Дълготрайността на PVC дограмата е по-малка от тази на алуминиевата поради една много проста причина – тя е органична и респективно по-адекватна в човешките стремежи за опазване на околната среда. Още един минус е разбира се и по-малката устойчивост на резки климатични промени, условия, с които алуминиевата дограма се справя по-добре, но в дългосрочен план.

Ако сте си закупили евтина PVC дограма, а респективно и по-некачествена, то не бива да ви изненадва факта, че тя постепенно губи своя блясък и започва да жълтее след няколко години. Изключително важно е да се отбележи, че е изключително важен и моментът с монтажа на PVC дограмата, защото няма значение каква дограма, алуминиева или PVC си взимате, ако нейният монтаж е некомпетентно извършен. И все пак да отбележим, че всичко зависи от производителя на PVC профилите, нещо, което наистина може да наклони везните в ползва на PVC дограмата за сметка на алуминиевата, която все пак няма тези изолиращи свойства.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!