≡ Menu

Минута е много във въздуха

Забавните и не толкова забавни въпроси и отговори, свързани с летенето, никога не свършват. Тук ви представяме четири от тях.

Може ли тоалетната в самолета да ни засмуче?

Много от стандартните митологични разкази за странните неща в самолетите включват и тоалетната, която наистина сякаш с някаква свръхсила засмуква водата. Вярно, че има един филм („Купон на борда“), в който героят съди авиокомпанията за това, че тоалетната в самолета го е засмукала, но това не е повод за прибързани заключения. Отговорът тук е не. Технически това няма как да се случи, поради формата и размера на тоалетната на борда.

Наистина ли диетичната кока кола се налива по-трудно в самолета по време на полет?

Да, този тип газирана напитка, комбинирана с височината, на която се сипва, може да се налее по-трудно от всяка друга напитка. Докато стюардесата или стюардът ви наливат диетична кола, останалите, които сипват нещо друго, могат да го сипят три пъти по-бързо. Все пак призоваваме ви да не използвате любопитния факт и да дразните бордовия персонал, карайки го да ви носи и сипва само този тип кола.

Мога ли да получа ъпгрейд на мястото си?

Фактът, че някой от персонала на борда може да ни промени мястото и класата на закупените от нас самолетни билети е абсолютна заблуда. Каквото и да се случва, това няма как да стане, въпреки че има много случаи, в които пасажерите се опитват да измолят друго място. Затова, ако сте решили да го правите, експертите в бранша съветват, че единственото място, където могат да сменят мястото ви е по време на чек-ин. Ако тогава помолите учтиво и усмихнато, може и да успеете да постигнете желаното. Веднъж качили се на борда обаче, смяната става невъзможна.

Защо трябва да се вдигат щорите на прозорчетата преди излитане и кацане?

Въпреки че изискването не е задължително и не всички компании го спазват, повечето се обявяват в негова защита. По принцип вдигането на щорите е добро, в случай на авария. Ако прозорчетата на самолета са открити, спасителните екипи ще имат по-добра видимост какво се случва във вътрешността на машината и това ще улесни работата им.

Освен това се смята, че вдигнатите мини капандурки са добър начин за по-плавното приспособяване на очите на пътниците към външната или съответно вътрешната светлина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Нови статии »

« Предишна

error: Content is protected !!