≡ Menu

Митове за изтощаването на батерията на смартфоните

В обществото са разпространени доста митове по отношение на изтощаването на батерията на смартфоните. Ако изпитвате недостиг на електрически заряд от батерията си, трябва да оптимизирате работните процеси на своят смартфон. Запознайте се с няколко от тях, за които няма особени предпоставки да се приемат за истина:

  • Смята се, че изключването на Bluetooth, Wi-Fi и GPS ще продължи живота на батерията. Всъщност именно тези неща превръщат телефона ви в “смарт”. Когато са включени Bluetooth, Wi-Fi и GPS, но те не се използват, не изхабяват батерията. Всъщност тя се изтощава от приложенията, работещи на заден план. Не се притеснявайте дали търсенето на безжичен интернет през няколко минути ще изтощи батерията ви в рамките на няколко часа. Вместо това по-добре огледайте приложенията, които са с непрестанно включени процеси.
  • При използване на task manager ще се подобри издръжливостта на батерията. Смартфоните са усъвършенствани достатъчно, за да са в състояние да успяват сами да се регулират. Използването на някой task manger, предлаган на пазара, може да ви бъде поледен за много други неща, но не и за подобряване на издръжливостта на батерията.

Разбира се, ако ви се иска да изпробвате някой от тези начини за удължаване на живота на батерията, може да го направите. Наистина, не са достатъчно добре обосновани и доказани, но не може и да се отрече напълно ефективността им.

Ако издръжливостта на батерията на смартфона ви е от особено значение за вас, по-добре е да не разчитате на подобни недоказани методи, а просто да изберете устройство, което се слави с такава характеристика. За търсенето може да се доверите на сайта ни. На него има подробни спецификации за всеки един модел. Може и да прочетете пълна информация за най-продаваните марки като Samsung, Nokia, LG и много други. Ще намерите статии, новини и коментари, в които е споделено лично мнение за различните модели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!