≡ Menu

Необикновени алкохолни напитки

На света съществуват много и различни алкохолни напитки. Повечето от хората са опитвали алкохол поне веднъж в живота си, а да не споменаваме, че има и много редовни консуматори, за които това си е изкуство. Съществуват обаче и такива напитки, които малко хора биха дръзнали да ги опитат.

Как Ви звучи водка с плъх? Или пък бира с мляко? На фона на това, бирата от кактус или билки си изглежда направо като вода.

Освен самите напитки, любопитен е и начина на приготвяне на някои от тях. Например, южноамериканската Чича се приготвя, като зърната на определени сортове царевица се сдъвкват, по традиция от жени, след което вече получената маса се оставя да ферментира.

В Канада пък са измислили начин да правят бира най-разпространеното местно растение – смърч. В същност, бирата си има цяла история на създаване, която започва още от 1775 г.

И всичко това е само началото – ако тази тема Ви се струва интересна, мога да Ви поканя в моя блог за любопитни факти и интересни статии, където може да откриете още невероятно много полезни и интересни материали: коя е най-интересната професия на света, най-опасните интернет вируси, любопитни факти за подправките, какво значи квилинг.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!