≡ Menu

Обувки за прохождане

Няма по-хубаво нещо, което може да се случи в живота на всеки от нас от това да изпитаме щастието да станем родители. Тогава щастието на децата ни се превръща в наша лична кауза. Всеки нормален човек иска най-доброто за децата си. Техните успехи, преживяваме като наши. Изпадаме в умиление при най-малките постижения на отрочетата си – първи звук, първа усмивка, първо зъбче, първа дума, първи крачки и така нататък. Важно е да насърчаваме тези постижения и да полагаме нужните грижи за тяхното развитие.
Тук ще разгледаме темата за първите стъпки и така необходимите за тях обувки за прохождане.

Бебешките и детски крачета търпят своето развитие през първите три или четири години от живота на детето. За това е много важно точно през този период от време да им отдаваме нужното внимание и грижи. Специалистите са на мнение, че децата трябва да правят своите първи крачки боси. По възможност това трябва да става върху естествени настилки като трева, пясък, паркет. Да-ако детето ни проходи лятото. За жалост през студените месеци това е невъзможно. Тогава идва ред да изберем правилните обувки за прохождане.

-Задължително условие е те да са от естествена кожа или от естествени материали. Така се дава възможност на крачетата да дишат. Антибактериални и антиалергични са. Обувките от изкуствена кожа създават предпоставки за кожни алергични реакции и гъбични инфекции.

-Наличието на повдигната пета е следващо условие. Тъй като децата се раждат с крачета, които има плоска форма и търпят промени до четвъртата си година. Тя (повдигнатата пета) подпомага правилното оформяне на свода на крачетата и осигурява защита на детския глезен.

-Когато детето започне да стои изправено и има нужда от обувки, то те трябва да бъдат с мека подметка. Така то ще има по-голяма свобода и удобство при правенето на своите първи и така ценни крачки. А когато започне да върви самостоятелно, тогава можем да изберем отново специални обувки за прохождане, но с твърда подметка.

-Желателно е закопчаването на обувчиците да става посредством лепки, връзки или ластичета. Всички знаем колко трудно можеш да сложиш обувки на немирните детски крачета.
-Стелката е желателно да бъде многослойна. Има стелки, които са изработени от многослоен активен въглен. Той е антибактериален, удароустойчив и абсорбиращ потта на крачетата.

-Обувките трябва да бъдат нови. Моля, не купувайте за децата си обувки втора употреба. Те вече са се деформирали спрямо чуждото краче, което може да окаже негативно влияние върху правилното развитие на крачетата на вашето собствено дете.

-И накрая, но не последно по важност условие е избраните от нас обувки за прохождане да бъдат красиви, стилни и елегантни. Все пак външният вид на децата ни е също толкова важен, колкото нашия собствен.
Ако следвате изброените изисквания и осигурите на детето си точно такива обувки за прохождане, бъдете сигурни, че то ще стъпва смело, уверено и ще се развива правилно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!