≡ Menu

Плетивата на едри релефни мотиви са топли и красиви

Пуловерите и жилетките са меки, удобни, осигуряват на тялото нужната топлина, но ако не са правилно подбрани, има опасност оптически да утежнят фигурата”, казва френската модна специалистка Гиймет Дюроа.

Ето какви са според нея, водещите тенденции за настъпващата зима.

Модели на релефни мотиви. Те присъстват в почти всички модели рокли и дрехи в модните колекции. Могат да бъдат украсени с ефектни цветя, геометрични фигури или сложни плетеници. Цветовата им гама варира от снежнобяло и слонова кост през ярко розово и тревисто зелено до тъмносиньо и черно.

Жакардови. Модата е постоянен кръговрат, вадете роклите на баба ви. Няма нищо чудно във факта, че по подиумите се завръща позабравената тенденция от 70-те години на миналия век. Носят се всевъзможни графични мотиви – райета, карета, ромбове, снежинки, дори наивистични еленчета, за предпочитане в бяло, черно и червено. Още по-добре е, ако съчетаете жакардовия пуловер с шапка, рокля, пола или чорапогащи от същата материя. Подобни комбинации се срещат в колекциите есен-зима на Марк Джейкъбс, Долче и Габана, Жан-Пол Готие, „Живанши”. Ако заложите на такова облекло, е желателно да го носите с прибран панталон или рокля в тъмен цвят, за да не се получава визуално претрупване.

Колежански

Те са заимствани от мъжкия гардероб – обикновено са черни, с права кройка и шпиц деколте. Носят се с бели ризи, чиито маншети се подават под ръкавите. Подходящи са най-вече за работното място.

Моряшки

От няколко години насам те влизат и в летния и в зимния гардероб. Съчетават се с бели панталони или с разкроени тъмносини поли или рокли. Ако сте фина, може да носите хоризонтални райета. В случай че сте по-закръглена, заложете на вертикалните.

От едра прежда. През сезона есен-зима дизайнерите за пръв път предлагат изплетени от груби нишки не само пуловери, но и жилетки, рокли, дори бодита. Фигурата ви ще изглежда по-фина, ако съчетаете подобни дрехи с дълъг копринен шал и едри бижута.

Спортни. Те са с кройки унисекс, изработени от меки, удобни и топли тъкани. Някои от тях са допълнени с качулки, пелерини, понч, най-вече в сиво. Подобна дреха се носи с дънки, а с такъв тоалет ще се чувствате най-добре през свободното си време.

Дълги жилетки. Те се спускат малко под ханша или стигат чак до глезените. Намятат се върху ефирни модели рокли на цветчета или сатенени панталони с ръб.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!