≡ Menu

Предимства на електрическата камина

През зимата един от най-приятните моменти в дома е да се наслаждаваш на пламъците на огъня в камината, особено когато навън е адски студ. Камината освен средство за отопление, създава неповторим уют, комфорт и романтична обстановка в дома. Освен това изглежда стилно, елегантно и е чудесен декоративен елемент в модерното обзавеждане на дневната. Класическата камина обаче е скъпо удоволствие, освен това поддръжката й изисква усилия и време, което в нашето забързано ежедневие често не достига. Това е и причината все повече хора да предпочитат алтернативни камини, като на например – електрически. Те имат доста предимства пред класическите. Първото от тях е чистотата. Избягва се наличието на пепел и дим, които създават хаос и безпорядък вкъщи и изисква твърде често почистване.

Електрическите камини се инсталират и използват много лесно. Достатъчно е само да се включат в електрическата мрежа и започват да отопляват стаята. Докато стандартната камина не само че се изгражда трудно и бавно, но и след това изисква поддръжка – носене на дърва, зареждане и поддържане на огъня. Всички тези неща, няма кой да ги върши докато ни няма вкъщи, което създава друга неприятна ситуация, че когато се приберем е студено и трябва тепърва да се захванем с паленето на камината. Електрическите камини се отличават и с още едно сериозно предимство – безопасни са за хората с алергии и дихателни проблеми, за разлика от камините на дърва.

Много хора смятат, че отоплението с електрически камини е твърде скъпо. Съвременните модели обаче са доста икономични и няма опасност от драстично покачване на сметките ви за ток. Всъщност камините са едни от най-икономичните електроуреди.

По отношение на външния вид, модерните камини имат стилна и елегантна визия и са чудесен декоративен елемент в дома. Дизайнерите са успели да създадат невероятни имитации на жив огън, който по нищо не отстъпва на истинския. Някои модели пресъздават дори дима за още по-реалистичен ефект. Съществуват различни модели, като например ъглови камини, които създават един много приятен и уютен кът.

Удобство, стил и топлина – създава перфектната алтернатива за модерното жилище – електрическата камина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!