≡ Menu

Предимства на натуралната био козметика за деца

Всички сме чували реплики от типа: „Гладко като бебешка кожа“ или „… Меко, като бебешко дупе“. Така е, защото бебешката кожа е лишена от всякакви вредни емисии и токсини от външния свят.

Нежността на бебешката кожа обаче, също има своята цена. Поради финият епидермис и чувствителността, то и грижата за нея трябва да е много внимателна.

Това, което прави кожата по-различна, отколкото кожата на бебето е години употреба, все пак това е деликатен орган на тялото си и трябва да бъде добре поддържан в отлично състояние. На всички етапи от живота, кожата служи и изпълнява същите функции. И все пак, има някои основни разлики, най-вече на пропускливостта на кожната бариера. Въпреки че не е много ясно изразена, то по младият човек е дори по-лесно кожата да абсорбира химикали от външния свят.

Ето, защо е много важно да се използва био козметика за деца.

Функцията на щит или бариера е най-важната функция, на която производителите на детска козметика залагат.

Детските слоеве на епидермиса са единствените неща, които отделят от враждебната среда и които, също така могат да замърсят организма, пренасяйки вредните емисии в тялото.

Вашата кожата създава тази бариера от раждането до смъртта и това е Вашата работа и най-добрата способността на организма да се брани. Това означава, ако се опитвате да запази младостта си чрез козметични продукти, които не са за конкретната възраст, рискувате наслояване продукта и правите кожата си по-лесно разрушима. Бъдете наясно с продуктите, които използвате, както върху вашата кожа, така и върху тази на децата си.

Мислете за кожата си, както кожата на бебето и я третирайте като такива. Тя ще ви се отблагодаря в дългосрочен план.

Подбор и пазаруване на био козметика за деца

Когато сте информирани за това какво да търсите при пазаруване за естествени продукти за грижа на кожата, имайте предвид и някои от най-ползваните:

Крем за тяло и хидратираща мляко – те трябва да действат като овлажнител и да стабилизират хидратацията на кожата и хранителните нужди. Така ще се поддържа нормална влага целогодишно в кожата, оставяйки мека дори през студените дни от годината.

Слънчева защита

Значението на слънцезащитни продукти в дневния режим на красота е от изключително значение за всяка възраст. Това е най-важната превантивна мярка, за да запази кожата си млада и здрава.

Бебешко олио

Маслата за тяло са някои от най-интензивните форми на хидратация, които са на разположение. В био козметика за деца те са сертифицирани с биологични плодове и семена от естествени култури, за да направят кожата копринено гладка и нежна.

Почистващи

Почистващата основа е градивен елемент във всеки тип грижа за кожата. Както тялото на възрастния, така и детската кожа има нужда от пълния арсенал с естествени съставки.

Душ-гел

Кой казва, че естествената грижа за кожата, няма нищо общо с химията. Сега с био козметика за деца, хармоничната смес от антиоксиданти и хранителни вещества ще балансира и подсилва кожата. Обогатен със собствен хранителните вещества, този тип козметика ще спомага измиването на тялото и едновременно с това ще се бори със свободните радикали, без да ползва синтетични добавки.

Не забравяйте, че кожата е най-големият орган, който изисква и също така голямо внимание. Помогне на тялото си и това на вашето дете, като му дарите естествена грижа, близка до тази на неговата природа. Всичко това може да бъде възможно с био козметика за деца.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!