≡ Menu

Специалните опънати тавани

Опънатите тавани са много функционални, защото могат да бъдат инсталирани бързо, без да се налага особено разместване на мебели в стаята, за която е предназначен този вид таван. Опънатите тавани се произвеждат от PVC слой, който се закрепя по целия периметър на пространството. Първо монтажът се постига чрез фиксиране на специален алуминиев профил из стаята, а след това таванът се загрява до 50 градуса по Целзий, слоят се опъва и най-накрая се поставя “харпун” в заключващия канал на профила.

Охлаждащият слой след това се свива, за да се получи перфектният опънат таван.

Зад опънатия таван могат да се скрият кабели, вентилационни системи и др. На повърхността на тавана можете да инсталирате лампи, димни детектори, вентилационни отвори и т.н. Опънатите тавани са достъпни в широка гама от цветове и текстури. Текстурите могат да бъдат гланцирани, матирани, от сатен, прозрачни и металически – в зависимост от вкуса Ви и интериорния дизайн на помещението. И нещо повече, всички текстури на опънатите тавани са подходящи за отпечатване на изображения, така че можете да направите Вашия опънат таван уникален, такъв, който няма да се срещне в никой друг дом или офис.

Нещо изключително важно – опънатите тавани са също безопасни за използване в помещения с висока влажност. Те са влагоустойчиви и анти-алергични – т.е. самите материали не предизвикват алергия и са безопасни за хората страдащи от астма и други респираторни заболявания. Също така, влагата в помещението не променя размерите на опънатите тавани, за разлика от обикновените, които могат да се свият и да причинят допълнително неудобство на собствениците и което е още по-неприятно – допълнителни разходи.

Накрая, но не на последно място, опънатите тавани са изключително леки – тежат само от порядъка на 240 гр., на кв. метър, което ги прави по-леки от всеки друг вид тавани, достъпни на пазара и, затова, те намаляват тежестта върху сградата в която са инсталирани.

Опънатите тавани се използват в Европа от над 40 години. Този уникален продукт е изключително издръжлив и има около 10 годишна гаранция. Опънатите тавани се поддържат лесно и не изискват някакви сложни ремонтни работи в бъдеще. Единственото важно нещо е да ги почиствате със специален препарат предназначен за тяхното покритие и с микрофибърен парцал, за да не нараните или повредите повърхностния слой и да развалите прекрасния опънат таван, инсталиран в дома или офиса Ви като продължение на интериорното дизайнерско решение. Единственото друго, което остава е просто да им се наслаждавате!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!