≡ Menu

Тайните на онлайн рекламата

Една хубава сентенция гласи, че „Да правиш бизнес без да рекламираш е точно като да намигнеш на момиче в тъмното – само ти си знаеш какво правиш“. И тя казва всичко, което се съдържа в дилемите – да рекламирам ли, къде да рекламирам, да отделя ли бюджет за реклама.

На основния въпрос – да рекламирам ли – отговорът е едно винаги 100 % – ДА. Много пъти сме чували „Но нашата компания е известна на всички, няма смисъл да отделяме бюджет за реклама“. Това, разбира се е доста ограничено казано – може би най-известната компания в света е Coca Cola, но тя нито за секунда не е спирала да рекламира, напротив, възползвала се е от всички новооткрити възможности да е в крак с тенденциите и да е навсякъде.

В този ред на мисли идва и хубавата новина – след като онлайн рекламата завзема все по-голям пазарен дял от всички видове реклами – това е реклама, която буквално всеки бизнес може да си позволи.

Защо е така?

Защото повечето онлайн платформи за реклама позволяват сами да вземете решение какво и колко да похарчите за реклама.
Най-популярна е може би рекламата в Google Adwords, която дава разнообразни възможности за реклами и по ключови думи, с видео, с банери, текстове и мобилни приложения. При нея също е налице уникалната възможност всеки сам да реши колко пари да отдели за своята реклама и каква цена да плати за едно посещение (и по-точно казано клик) на сайта си. Разбира с,е съвсем отделен въпрос е дали е разумно всеки да прави това сам.

Отговорът е – най-добре е всеки да се довери на опитна дигитална агенция, която ще знае как да построи неговите кампании, какви бюджети или бидове ще са препоръчителни, за да не губи трафик или да не му излезе твърде скъпо. Агенциите имат опит в доста и различни браншове, който е ценен и неговото прилагане значително обогатява правилното управление на онлайн рекламните кампании.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!