≡ Menu

Тениска под ризата? Възможно ли е?

Тениска под ризата – това е един твърде оспорван стил, който е на границата на добрия вкус.

Дебатът отново е на дневен ред, а мненията по въпроса във Фейсбук-групите и форумите са много, много противоречиви. Някои се кълнат в тениската под ризата, а други я заклеймяват, сравнявайки тази практика с комбинирането на чорапи със сандали. Все пак би било жалко, ако отхвърлим без много да му мислим тази, потенциално успешна, комбинация.

Да я раздаваме дискретно

Без да държим сметка за актуалната мъжка мода и добрия вкус, трябва да кажем, че е зима и е студено. Някакси носенето на тениска под ризата като че ли става легитимно. За да не извършите модно престъпление обаче, ние ви съветваме да изберете тениска с V-образно или обло, но не твърде високо деколте. Имайте предвид, че колкото по-ярка е ризата, толкова повече тениската се набива на очи. Така че добре би било да забравите съчетанието между риза в тъмно синьо и снежно бяла тениска!

Или предпочитате по-дръзко?

Ако някакси бъде преглътната комбинацията, тениската под мъжката риза може да има сериозни предимства.

Спомняте си Хауър Уоловиц в „Теория за големия взрив”, нали? Ето един прекрасен пример за това как не се прави! Той носи яркочервена риза над черна тениска по врата – контраст, в който няма нищо, което би могло да се хареса някому. Съчетавайте бели или кремави тениски със светли ризи и черни или сиви – с тъмни ризи.

Що се отнася до многоцветните ризи – с тях бъдете много предпазливи! Избирайте едноцветни тениски и съобразявайте доколко цветовите комбинации си подхождат.

Ризата – откопчана или закопчана?

Като че ли няма едно мнение по този въпрос. Ризата може да се носи, както частично откопчана или напълно закопчана. Разбира се, трябва да не е прекалено къса, а дали ще бъде свободно пусната или в панталона, отдавна вече е въпрос на личен избор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!