≡ Menu

Защо да изберем котел на пелети

В котела на пелети или гранули, горивото се изгаря за производство на топлоенергия. Тази топлина се прехвърля на топло – пренасяща течност, вода най-често, която захранва отоплителния кръг. Котел на пелети или гранули може да се използва, както за отопление така и за производство на топла вода. Пелети или гранули са по удобни отколкото дървата.

Бойлерите на дърва е трудно да се захранват автоматично, поради размера на дървените трупи и нередностите. Пелети са по лесни за употреба захранват бойлера автоматично и непрекъснато, като се пести от електро енергията.

Какви са възможните икономии от инсталиране на котел на пелети в дома? Това е въпрос, който отдавна се разисква. Предлага се количествена оценка, базирана на проучване на текущото отопление и обем необходим за отопление.

Изгарянето на дърва произвежда пепел, която може да запуши вашия котел. Производителите са разработили системи за почистване и автоматично отстраняване на пепелта. Премахването на пепелта може да бъде автоматично или ръчно, като операцията може да се повтори всеки месец. Резерв гранули се съхранява в силоз.

Съхраняването на гранулите изисква инсталирането на асансьор. Този силоз заема повърхност от 4м до 5м. Тя може да бъде направена от плат или метал. Най-лесния начин е да се инсталира асансьор в близост до котела, но когато е невъзможно може да бъде инсталиран в друго отдалечено място извън къщата.

Дървения материал под формата на гранули, малки цилиндри има сходни характеристики на течност. Те могат да бъдат разпространени с помощта на тръба към котела. Трафикът се образува от червей или чрез вакуумна система.

Цялостното функциониране на котела на пелети или гранули е същото като котелно гориво. Въпреки това използваното гориво е монолитно, иновативно решение, осигуряващо добра вентилация на дома.

Котела на пелети е цялостно решение за отопление на вашия дом, може лесно да замени други системи за отопление, газов котел или котел на дърва и въглища.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!