≡ Menu

Защо да изберете килими от вълна за дома

Ако прането не е вашата силна страна има някои много полезни съвети и трикове, които да ви помогнат с всичко, от превръщане на вашите бели дрехи до момента със свиване, изглаждане и реставриране.

Това е време, в което може да намалите харченето на толкова много време за почистване и да научите как да имате по-ефективни неща в жилището. Важно е пред да изперете да знаете от какви материи са. Много дрехи, килими, спално бельо имат специални програми за изпиране. Всичко това го пише върху етикета, от където и може да се информирате.

Да вземем под внимание вълната – от една страна, защото това е материал, който се полазва много през зимния сезон, а от друга страна, защото е трайна, предпочитана и топла материя, която се използва в почти всичко.

Ето и някои специфики на вълната:

Поддръжка на килим от вълна – преди да сте взели крайно решение за изхвърляне на стари килим с вълна е важно да знаете, че:

  1. Редовното почистване с прахосмукачка е най-важното нещо, което можете да направите, за да запазите пода, мебелите и всички части от дома чисти.
  2. Веднага забършете разлив. Опитайте се да не търкате ако имате разлята течност върху килима. За да изглежда той пухкав и да запази за дълго външния си вид.
  3. При почистване на килими използвайте разтвор от шампоан, подходящ за използване на вълнени килими.

Изберете цвят

  1. Избор на цветова схема за вашия дом е много лично нещо. Изберете нюанси, които можете да живеят в хармония с интериора ви, а не нещо, което е на мода.
  2. Изберете цветове и модели, които отговарят на местоположението и предназначението на помещението.

Въртеливи флорални мотиви са идеални за създаване на успокояваща, релаксираща среда. По-тъмните цветове и модели са страхотни за райони в близост до замърсена или мокра настилка на открито.

  1. Съотношение е много важно. Нанесете правилно 60:30:10. 60% от преобладаващият цвят, 30% в среден тон и 10% в акцент на сянка.
  2. Дизайнът ще ви даде възможност да се ангажирате с цялата схема и интериора наедно, независимо дали става дума само за част от жилищна площ или целия дом.

Здравето и безопасността

  1. Вълната е един от най-възобновяемите материали, а това я прави по-устойчива от синтетичните алтернативи.
  2. Ако сте избрали килим от вълна, то имате естествено огнезащитни повърхности.
  3. Проучванията са установили, че качеството на въздуха в затворени помещения в една стая с мокет е далеч по-добре, отколкото в една стая с гладки подове, чрез улавяне на прах и алергени.
  4. С килим подовата повърхност е по-малко хлъзгава от гладка настилка. Това го прави идеален за зали, стълби и площадки.

Комфорт

  1. Няма нищо по-луксозно от чувството на вълна и богати тъкани под краката сутрин.
  2. Килимът може да бъде безценен източник на звукова изолация за апартамент за живеене. Както и заглушаваше звука на стъпките, от различни източници на шум.
  3. С нов килим на пода ще внесете допълнително малко уют и топлина в по-хладните месеци.

Когато се налагат замените нещо старо с ново, вижте кой предлага извозване на отпадъци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!