≡ Menu

Как се извършва Хипербарната кислородна терапия

Що е то кислородна терапия?
Пациентите, които за пръв път ще се подложат на тази терапия се вълнуват от много въпроси свързани с нея.

В същност лечението е много безопасно и вие сами ще се уверите в това, а по-долу може да разгледате кратко описание какво може да очаквате по време на терапията с кислород.

Специфичното на този вид терапия е, че пациентът трябва да влезе в една специална барокамера, в която според модела той или ще седне или ще легне. След това под налягане в камерата се пуска 100 % чист кислород посредством специална маска или качулка, която децата посещавали терапията асоциират със скафандър на астронавт.
В барокамерата бавно се повишава налягането, като се дава възможност на ушите и синусите ви да се приспособят.
По време на херметизацията на камерата вие ще усетите налягането и ще можете да приложите различни методи, за да отпушите ушите си както при излитане или кацане със самолет.
Сесиите на терапията варират в зависимост от състоянието ви. Когато сте в камерата вие ще имате възможност да четете, да гледате телевизор или просто да се отпуснете.
Докато трае терапията децата могат да бъдат придружени от родител, с който да си говорят или играят с него.
Според редица проучвания този вид иновативно лечение е изключително полезно за много различни заболявания като диабет, аутизъм, алцхаймер, изгаряния, ксенонова болест, незарастващи рани и други, като с помощта на терапията с кислород се стимулира производството и растежа на нови клетки и кръвоносни съдове.

Барокамера
Както вече споменахме терапията е възможно да се провежда единствено в специализирана за това лечение барокамера. Тя е изработена по специални изисквания, които да отговарят на стандарти за безопасност. Обикновено барокамерите могат да бъдат моно за единични сеанси (с малки размери) и мулти за групови сеанси (с големи размери). В моно барокамерите биват оприличавани на капсули като в тях има едно легло, на което пациента ляга, отпуска се и вдишва 100% кислород. При големите мулти барокамери пък има поставени удобни седалки, на които могат да седнат от 6 до 12 човека (в зависимост от модела).

Къде да откриете?
В случай, че имате заболяване, за чието лечение би спомогнала терапия с кислород, то няма време за колебания, а си запазете час.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!