≡ Menu

Лифтинг терапия и хиалуронови филъри

Лифтинг

Навярно много от вас знаят, какво представлява тази козметична процедура. Тя цели оформяне контурите на лицето, повдигане на увисналата и сбръчкана кожа и в крайна сметка подмладяването му. Лифтинг терапиите и процедури днес са тясно свързани с използването на хиалуронови филъри. Филъра стана незаменим помощник на дамите, когато става въпрос за естетични проблеми в областта на лицето, шията, ръцете, краката и дори седалището понякога. Един хиалуронов филър с естествен произход по много по-естествен начин повдига увисналата кожа, скулптира лицето и заглажда бръчките. Лифтинга на лице може да се направи и по редица други методи, кои по-ефективни, кои не. Ще се опитаме да ви разкажем малко повече за това.

Лифтинг, как, с какво и защо?

Лифтинга цели едно единствено нещо – по-млада, опъната, свежа и красива кожа на лицето, тялото и въобще където ви хрумне. За да се получи лифтинг ефекта е необходимо производството на колаген в кожата да бъде значително активирано, и еластичните влакна съкратени. За това естетичната дерматология днес предлага различни и разнообразни методи, за разлика от миналото – когато на мода  беше единствено хирургичната намеса или ботокса в по-късен етап. Добре поддържаната кожа значително по-малко увисва, по-малко се сбръчква и остава свежа. За да поддържате добре кожата на лицето си е нужно да правите минимални естетични процедури постоянно. По-популярните от тях са пилинг и почистване на лице, използването на натурална козметика за лицето и тялото, и микродермабразиото.  Много е важно да се съветвате с козметик, който ще ви прави качествени процедури и ще ви каже, как да поддържате лицето си у дома след тях.

Подмладяването на кожата и лифтинга са почти припокриващи се понятия. Една млада кожа винаги е стегната, изпъната и свежа. За да поддържате кожата си млада има редица процедури. Някой се извършват с помощта на естетичен лазер, други с филъри на хиалуронова или колагенова основа, а трети чрез радиочестотен лифтинг, мезоконци, мезотерапия или клетъчна терапия. Лазерната терапия за подмладяване повлиява фините бръчки, пигментацията и отпуснатата кожа. Тя обаче изисква определено количество процедури и време, за да се види ефекта от засиленото производство на колаген и подмладяването с повдигащ ефект. Радиочестотния лифтинг също изисква време, а и е значително по-малко ефикасен от съвременните лазери. Мезоконците пък създават омрежена структура под кожата, като така я изпъват, изглаждат и придават един по-младежки облик. Те се разграждат с времето, също както дермалните филъри на база колаген или хиалуронова киселина. Мезотерапията си служи с въвеждането на смес от определени вещества подкожно. Така се стимулира отново производството на колаген и еластин. Отново ефекта е видим след определено количество време.

Хиалуронови филъри – едно от най-добрите решения за лифтинга на лицето

Както множеството изброени по-горе методи, така и дермалния филър на основа хиалурон, стимулира регенерацията на кожните клетки. Но тук говорим най-вече за стимулация на база хиалуронова киселина, която е една от най-важните съставки не само на кожата, но и на човешкото тяло въобще. Дермалните филъри с марка Перфекта предлагат една естествено синтезирана хиалуронова киселина извън човешката клетка, която притежава високи качества. Освен моментално, след инжектирането под кожата да оформя и повдига контурите на лицето, филъра стимулира и активното омрежване на подкожната структура. Така тя остава свежа, подхранена и млада за по-дълго време. Процедурата по поставяне на филъра гарантира безболезнено оформяне, уголемяване и попълване на бръчки. Тя не изисква упойка и за разлика от повечето процедури за скулптиране и оформяне на контура на лицето – има видим ефект веднага.

Поставянето на един подкожен филър от специалист-дерматолог трае кратко време. Затова, често пъти процедурата е наричана „повдигане и оформяне на лице в обедната почивка“. Уникалната формула на Перфекта стимулира кожните клетки да произвеждат сами повече хиалуронова киселина. Така дори, след абсорбирането на хиалурона, след определен период от време ( 6, 12 или повече месеца), стегнатата кожа е възможна, бръчките са запълнени, а лицето повдигнато. Разбира се повечето процедури за подмладяване на лицето трябва да бъдат повторени периодично, защото ефекта им е временен, но несъмнено много по-ефикасен от инвазивната хирургична намеса. Просто лицето е подмладено по един естествен начин и няма неравности, белези или пък несъвършенства. Красотата и запазването и за по-дълго време днес са възможни – стига да изберете правилните естетични процедури за оформяне и подмладяване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!