≡ Menu

Нови матраци за спане

Колко често ни се е случвало да се събудим в лошо настроение? Без никаква видима причина, още със ставането от леглото, денят ни сякаш е обречен на провал. И вероятно наистина е така, съдейки по мнението на психолозите, че първият час след събуждането предопределя как ще премине деня ни.

Една от причините много хора сутрин да са раздразнени е точно старият и овехтял матрак, това се случва, защото хората не могат да си почиват, а причината е „неспокойният и некачествен сън“.

Това понятие е изключително разтегливо. “Лошият сън” може да се дължи на натрупаното през изминалите ден или два напрежение, свързано с тревоги или проблеми във взаимоотношенията. Може да е причинен от хормонални промени при бременност и месечен цикъл или болестни състояния. Може да е в резултат от недоспиване, при късното лягане. А може и да е продиктуван от неудобни условия на спане – както от превъзбудата при новото и непознато място на нощувка, така и от познатия ни, но улегнал и сплескан от любимата ни поза, матрак.

Всъщност, остарелият матрак е може би най-често срещаната причина да се събуждаме подтиснати. В днешното ни, забързано ежедневие, улисани да не пропуснем случващото се около нас, отделяме твърде малко време за сън. И по тази причина, вместо да заложим на удобствата си, често подценяваме тяхната роля. И въпреки, че редовно се случва да се въртим по цяла нощ, не можейки да заспим, а когато се събудим, тялото ни е сковано от болки, сме по-склонни да отдаваме това на преумора, стрес или тревога, отколкото на истинската причина – овехтелия вече матрак.

Затова, при все, че не е видим декор в дома ни, който да събере овациите на посетителите, избора на матрак e едно от най-важните решения, които вземаме. Той касае не само обзавеждането на спалнята, но и физичното, и психичното ни здраве. Осигурявайки си качествен матрак, ние не само подаряваме истинска и пълноценна физическа почивка на телата си, но и, събуждайки се отпочинали и свежи, се наслаждаваме на започването на всеки нов ден.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!