≡ Menu

Стилове на рокли за пълни с момичета

Ако природата е била щедра към вас и сте по природа надарена, вероятно имате проблем с избора на дрехи. Спокойно момичета! На съвременния пазар се предлага голямо разнообразие от рокли, така че ако е необходимо малка доза познания, винаги можете да изберете стилен модел.

Нека разберем как изгодно да подчертаем достойнството и фигурата и как да прикрием съществуващите недостатъци.

Стилове на рокли за наднормено тегло

Момичето, с наднормено тегло са наясно с този факт, затова се опитват да скрият този недостатък. Но, за съжаление, всички опити за промяна на фигурата в крайна сметка остават безрезултатни и в края на краищата дамите със закръглени форми се обличат отново в безформени торбести пуловери и нелепи драперии. Такива правят фигурата още по-трудна за възприемане и с по-големи размери.

Цялата картинка е допълнена от неумението в боравене с крещящи цветове, големи елементи, цветни детайли. Всички те добавят здравина и сила.

При избора на рокля, момичетата с наднормено тегло трябва да са на ясно каква част от тялото е по-добре скрият и какво да подчертаят.

За да се отклони вниманието от широките рамене, можете да използвате V-образно деколте. Също така, за да внесете хармония в образа е позволен широкия колан. Ако имате солидна горна част от тялото, не използвайте рокли и блузи с кръпки, голи рамене или драперии. Тези дрехи не отиват на пълни ръце и голям гръден кош. Такава дреха може да видите тук:

За да прикриете пълнотата в ръцете изберете отворената рокля с късо болеро яке. Можете да използвате елегантен шал.

Изборът на вечерна рокля, може да е насочен и към модел с дантела и отвесни ръкави в тъмно. Черното визуално намалява обема, а дантелата придава усещане за лекота.

За голям бюст най-печелившия вариант са моделите с остро деколте. Дълбочината може да е в зависимост от събитието, на което така и така ще блесне вечерната рокля. Не се препоръчват модели с къдри или клош. Желателно е също така да се използват широки хоризонтални ивици в горната част на тоалета.

Едрите жени трябва да знаят и как да намалят бедрата и стомаха, с правилно подбраните дрехи.

Дизайнерите препоръчват на момичета, които имат пълни бедра, да изберат модели поли и рокли с дължината под коляното.

Що се отнася до материи за дамите с пълни бедра се препоръчват плавни материи. За да разделите бедрата и талията, използвайте широк колан.

Ако имате форма на “ябълка”, потърсете рокли разширяващи се на талията. Хармонично ще изглежда рокля-риза модел нарязан и с форма на трапец.

Жените с масивни рамене не могат да носят рокля прав силует. За намаляване на обема около корема може да се избират модели с малки талията тип плисета. Вложки в черно от двете страни на полата или роклята ще стеснят визуално талията.

И накрая, но не без внимание остава избора на цвят много смятат, че едрите жени трябва да носят само тоалети в черно, това не е напълно вярно. Подходящи за тях са и цветове в оранжево, зелено, червено и златно.

Ако имате заоблена форма, смело може да носите дори рокли с малки щампи и вертикални шарки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!