≡ Menu

10 неща да направите вашия сайт атрактивна за онлайн купувачите

Понякога малките фирми правят изключително трудно нещата за онлайн купувачите. За да подобрите стратегията си и начините за увеличаване на своите продажби онлайн е добре да научите за най-големите проблеми съществуващи в пазаруващите форми. За да направите това високо научно изследване, последвайте някои лесни процедури за онлайн магазин за вашия бизнес.

Самите вие кога и от какво сте провокирани да пазарувате – дали това е нуждата или задоволяване на друга ваша потребност.

Има ли неща, които могат да ви накарат да се дръпнете шалтера на покупката или просто да си купите нещо подобно от конкурент.

Посещението в един онлайн магазин – много често и много магазини изискват регистрация преди самата покупка. След време, когато отново се върнат на страниците, за да пазаруват се оказва, че не помнят паролите и входът за достъп не им позволява подобни действия. Това създава проблем и прогонва потенциалния клиент.

Вторият най-голям проблем се оказват високите транспортни разходи – много клиенти, които пазаруват онлайн търсят магазините, които поемат доставката. Това е един от начините, с които в самото начало клиента може да бъде поощрен и да бъде спечелено вниманието му за последващи бъдещи действия – покупка.

Понякога трябва да се мине през повече стъпки на процеса на поръчка, за да стигнете до страницата, където да се добавя в кошницата – това също може да е предпоставка и да откаже някои от бъдещите клиенти да пазаруват. Имайте предвид, че онлайн купувачите използват неща като безплатна доставка или намалени разходи.

Къде са ми поръчките – ако всичко с онлайн търговията е направено както трябва, но доставката не пристига вече втора седмица, то навярно има проблем. Често проблемът не е свързан пряко с търговеца, а с доставчика, но това слабо вълнува клиента. Той поръчва и очаква в рамките на няколко работни дни, стоката му да пристигне. Когато това не се случи, много вероятно е, когато позвъните от фирмата и попитате дали все още иска доставката, той да откаже. Точността и коректното отношение към клиента са на първо място.

Често задавани въпроси – винаги и всеки онлайн магазин трябва да има тази страница и да осигурява достатъчно информация за продуктите, които предлага. Ако това не е на лице, то не се чудете, защо клиента не ви гласува доверие. Освен това ако в реалния магазин клиента може да пробва, вкуси, помирише или докосне стоката, то във виртуалния той разчита единствено на това, което вижда в нея с очите. Така, че богатата информация има решаваща роля.

Системи за навигацията и скоростта са от ключово значение – трябва да сложите мисъл в това как потребителите да сърфират в интернет страниците ви по-бързо и да ги направите лесни за тях, за да могат да избират безпроблемно своите покупки.

Начинът на плащане не бива да се свежда само до един метод, единствена възможност. Предложете повече алтернативи.

Добре ли е оптимизиран вашият уеб магазина за мобилен – все повече хора купуват неща директно от телефоните си. Ако искате тези продажби да следват вашия онлайн магазин трябва той да бъде оптимизиран, за работа със смартфони.

Добри снимки на вашия продукт – звучи толкова просто, но това е нещо, което много компании икономисват. Една добра картина ще направи повече, за да примами клиентите от голямо описание или добра цена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!